Sofie Smulders
Sofie Smulders Relaties & seks 30 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Vreemdgaan kan ook goed zijn voor je relatie’

Je liefje bedriegen met een ander is het ergste wat er in een relatie kan gebeuren, toch? Volgens deze relatietherapeut is dat zeker niet het geval.

Esther Perel gelooft namelijk dat ontrouw je relatie ook kan versterken, meldt The Guardian. „Veel affaires eindigen in break-ups, maar voor sommige koppels zijn affaires juist make-ups”, aldus de Belgische seks- en relatietherapeut.

De argumentatie voor haar claim is tweeledig. Zo is ze van mening dat een scheiding misschien wel meer schade aanricht in de levens van de betrokkenen dan leren omgaan met de ontrouw. „Complete levens hangen samen met een huwelijk. Niet alleen die van de partners. Ook hun sociale netwerken en eventuele kinderen en kleinkinderen”, aldus Perel.

De balans opmaken

Daarbij kan het de relatie van de geliefden op termijn verbeteren, omdat het koppel in kwestie gedwongen wordt opnieuw de balans op te maken. „The relatie kan hierdoor sterker, eerlijker en dieper worden, omdat mensen eindelijk wat meer hun best gaan doen.”

Bovendien komt scheiden tegenwoordig vaker voor, vrouwen zijn immers vaker economisch onafhankelijk zijn van hun mannen dan vroeger. Volgens Perel heerst de gedachte dat wanneer je partner vreemdgaat, je dan ook direct moet scheiden. Tenminste, dat is iets wat anderen van je verwachten.

Perel: „Ik vind dat mensen hierin hun eigen keuzes moeten kunnen maken en de consequenties ervan zelf moeten inschatten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.