Johan van Boven
Johan van Boven Relaties & seks 25 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Kwart van de vrouwen heeft liever Netflix dan seks

Meer dan een kwart van de vrouwen kijkt liever naar een film of serie op Netflix dan dat ze seks hebben. Dat blijkt uit een onderzoek Acties.nl onder 1121 Nederlanders die regelmatig series kijken. Bij mannen ligt het percentage beduidend lager. Slechts 4 procent geeft aan Netflix boven een vrijpartij te prefereren.

Uit het onderzoek van de website blijkt ook dat jongeren zich vaker dan gemiddeld ziek melden omdat ze willen bingewatchen. Over de gehele breedte gaat het om 2,9 procent van de ondervraagden, maar onder jongeren doet 8 procent soms alsof hij of zij ziek op bed ligt om te kunnen Netflixen.

Ongeduldig

Ondanks dat je zelf kunt bepalen wanneer je voor de tv of achter de laptop kruipt, blijkt de start van een nieuw seizoen van een serie een reden om thuis te blijven. Als er een afspraak in de agenda staat, wordt die door 7,3 procent van de Nederlanders verzet. De echte liefhebbers kunnen simpelweg niet een paar uur of een dag wachten om aan verse afleveringen te beginnen.

Afspraken worden ook wel eens vergeten, omdat men te ‘druk’ is met bingewatchen. Onder jongeren ligt dat percentage op 12,5 procent. Netflix heeft sowieso een grote invloed op deze groep. Maar liefst 45 procent van de jongeren geeft aan dat hun gemoedstoestand ooit is beïnvloed door gebeurtenissen in een serie. Vrouwen zijn daar gevoeliger voor dan mannen.

De helft van de jongeren noemt een avondje Netflixen een volwaardige date. Mensen die een full- of parttime baan hebben denken hier anders over. Met 34,5 en 31 procent scoort deze groep aanzienlijk lager als het gaat om bingewatchen als goede date te beschouwen. „Het is goed mogelijk dat niet-werkenden vanwege budgettaire redenen een avondje Netflix inzetten als een volwaardige date”, aldus Vince Franke van Acties.nl. „Het is natuurlijk een stuk goedkoper dan een avondje bioscoop.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.