'Daten boven niveau' met knappere partner dan jezelf

9 oktober 2017 om 18:59 door Evie Westland
'Daten boven niveau' met knappere partner dan jezelf

Vind je van jezelf dat je niet per se vooraan stond bij het uitdelen van schoonheid – in tegenstelling tot je bloedmooie partner? Dan ben je niet de enige.

Uit Brits onderzoek blijkt dat veel Engelsen hun partner veel knapper vinden dan zichzelf. Het overgrote merendeel (40 procent) van de ondervraagden zag zichzelf als ‘gemiddeld knap’, 34 procent van hen vond zichzelf iets knapper dan het gemiddelde en gaf zichzelf een 6 uit 10 punten.

Iets minder dan 20 procent van de ondervraagden gaf zijn of haar eigen looks een onvoldoende. Jongeren waren iets optimistischer over hun eigen uiterlijk dan 55-plussers, tussen mannen en vrouwen zat er gemiddeld geen verschil in hoe ze zichzelf beoordeelden.

Rooskleuriger

Hoewel de meesten hun uiterlijk dus als gemiddeld beoordeelden, hebben ze een rooskleuriger beeld van hun partner. Maar liefst 56 procent van de ondervraagden vindt dat ze het goed getroffen hebben met hun liefje en geeft hem of haar een hogere score dan zichzelf.

Ruim één derde vindt dat zijn of haar partner dezelfde aantrekkelijkheidsfactor heeft en 9 procent vindt zichzelf een beter gelukte versie.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!