Relatie&Seks

Binnenkort trouwen? 'Trouwwet is juridisch gedrocht'

De risico's van trouwen in 2018

Vanaf 2018 trouw je niet meer automatisch in gemeenschap van goederen. Maar er zitten addertjes onder het gras, waarschuwt advocate Marcia Geerts / Foto: Colourbox

Foto van 'Evie Westland'

5 OKT 2017

Vanaf 2018 verandert er het een en ander als je het huwelijksbootje instapt. Trouwde je voorheen automatisch in gemeenschap van goederen, vanaf volgend jaar gebeurt dit standaard in 'beperkte gemeenschap van goederen'. Lijkt handig, maar er zitten nogal wat addertjes onder het gras, aldus advocate Marcia Geerts. „Dat wetsvoorstel is leuk bedacht, maar het is een juridisch gedrocht.”

Als je op dit moment naar het gemeentehuis gaat en „ja, ik wil” zegt, is alles wat van jou is óók van je partner – en andersom. Dat geldt voor vermogen, maar ook voor schulden. „Als je nu trouwt zonder iets vast te leggen, dan is bijvoorbeeld de schuld van je partner na een scheiding ook voor jou”, legt Geerts uit.

Dat is duidelijk, maar wel een beetje ouderwets. Omdat steeds meer echtgenoten in de dop zich bewust zijn van de risico’s die die aanpak met zich mee kan brengen, kiezen veel stellen ervoor om te trouwen onder huwelijkse voorwaarden. Met een notaris leggen ze afspraken contractueel vast. „Omdat steeds meer mensen op latere leeftijd trouwen, na eerst samengewoond te hebben, zijn zij zich bewuster van de risico's. Ze hebben immers al iets opgebouwd", aldus Geerts.

Nieuwe wet

Daarop besloot de overheid een en ander aan te passen: binnenkort trouw je niet meer automatisch in gemeenschap van goederen, maar in beperkte gemeenschap van goederen. Dat houdt in dat alles wat je privé had voor het huwelijk, privé blijft. Alles wat je gezamenlijk had voor het huwelijk, valt in de gemeenschap en is 100 procent gezamenlijk eigendom of schuld. Alles wat je verkrijgt tijdens het huwelijk, valt ook in de gemeenschap. Schenkingen en erfenissen vallen automatisch buiten de gemeenschap. Tot zover niet verkeerd, zou je denken. Maar daar denkt Geerts anders over. „Het kan echt veel problemen opleveren.”

Een voorbeeld. Met de nieuwe wetgeving gaat het als volgt: alles wat jullie samen hadden, blijft door het huwelijk gezamenlijk. Maar er zit een addertje onder het gras: Dat ‘gezamenlijke’ valt in de gemeenschap en zo wordt alles 100 procent van jullie samen.

„Stel: je had al eerder samen een huis had gekocht, en – laten we maar even uitgaan van een heteroseksueel stel – de man was 80 procent eigenaar van het huis en de vrouw 20 procent. De man had eigen geld geïnvesteerd. Op het moment van trouwen valt de woning in de gemeenschap en is deze ineens 100 procent van jullie beide. Bij een scheiding wordt die woning dus 50-50 verdeeld. De man is zo 30 procent kwijt aan de vrouw, de vrouw is 30 procent rijker."

„Dat geldt ook voor schulden: als je samen een schuld had, waar de één een groter aandeel in had dan de ander, wordt deze ineens ook gemeenschappelijk. Alles wat je tijdens het huwelijk krijgt, wordt ook gemeenschappelijk. Alles wat je privé had, blijft privé. Ga dat maar eens bijhouden. Eigenlijk zou je daarom een heel administratieboekje moeten bijhouden gedurende het huwelijk, waarin je precies kunt bijhouden wat van jou, en wat van je partner is. Wat wordt betaald met jouw geld, wat met gezamenlijk geld? Dat doet natuurlijk niemand.”

Ellende

Gek, maar altijd nog beter geregeld dan automatisch alle schuld van je ex-partner op je moeten nemen, zou je denken.

Geerts: “Het probleem is dat het wordt gepresenteerd alsof het vanaf 2018 automatisch allemaal goed geregeld wordt en dat je daarom geen afspraken meer hoeft te maken. Ik vrees ervoor dat heel veel stellen denken dat ze niets meer hoeven vast te leggen, maar daar kunnen ze ontzettend de fout mee ingaan. Er komt dan ontzettend veel ellende kijken bij zo’n scheiding, daar kun je van tevoren echt maar beter goede afspraken over gemaakt hebben.”

Millennials

Bovendien is niet alles gemakkelijk op te nemen in huwelijkse voorwaarden, denkt Geerts. „De partneralimentatie vind ik bijvoorbeeld niet meer van deze tijd. Je ziet dat veel millennials ervoor kiezen om minder te werken en meer kwaliteit van leven te ervaren, bijvoorbeeld door te reizen. Dat is natuurlijk prima, maar als je een partner hebt die ervoor kiest om wél veel te werken en geld te verdienen, heb je bij scheiding recht op partneralimentatie. Is dat redelijk? In huwelijkse voorwaarden kan je dit niet uitsluiten. Ik vind het een gemiste kans dat daar niets over is opgenomen in de nieuwe wet.”

Volgens Geerts is het niet alleen maar naïviteit dat ervoor zorgt dat mensen geen afspraken maken over wat te doen als datgene gebeurt wat je toen je ging trouwen nooit had verwacht: een scheiding. “Het is moeilijk om met degene van wie je houdt een zakelijk gesprek te voeren, waarin je natuurlijk met name kijkt naar je eigen financiële positie. Mijn advies is daarom ook: ga vooraf naar een advocaat of notaris. Laat je voorlichten. Maak het bespreekbaar. Wat verwacht je van elkaar? Hoe wil je het regelen? Té veel regels en misschien nog wel meer kleine lettertjes kunnen voor een hele nare vechtscheiding zorgen als je de zaken van tevoren niet goed hebt afgesproken.”

Advocate Marcia Geerts waarschuwt voor de nieuwe trouwwet


Views

200+

Koppels zijn na 20 jaar samen het gelukkigst

Pasgetrouwde stellen het gelukkigst? Echt niet!

Koppels die langer dan 20 jaar samen zijn, blijken gelukkigst Foto: Pexels / Rawpixel

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Je zou misschien denken dat de wittebroodsweken de gelukkigste tijden zijn voor stellen, maar uit onderzoek blijkt iets anders: pasgetrouwde koppels zijn minder gelukkig dan partners die al twintig jaar samen zijn.

Onderzoekers van de Pennsylvania State en Brigham Young University bestudeerden data van 2,034 getrouwde mensen en keken hoe hun tevredenheid op- en afnam gedurende de jaren.

Tevredenheid

In de eerste twintig jaar van het huwelijk nam de tevredenheid van partners geleidelijk aan af, zagen de onderzoekers. Na deze periode stabiliseerde het geluksgevoel van de stellen echter weer.

Daarnaast vonden de wetenschappers dat mensen die langer dan twintig jaar bij elkaar zijn meer tijd samen doorbrengen. Ze verklaren de resultaten van hun onderzoek als volgt: koppels voelen na een flink aantal jaar waardering voor elkaar op een dieper emotioneel niveau.

Positief en gelukkig

„Tegen scheiden wordt tegenwoordig niet meer raar aangekeken”, zeggen de onderzoekers. „Ongeveer de helft van de gehuwden blijft tot het eind van hun leven bij elkaar. Voor het merendeel van deze huwelijken geldt dat ze positiever en gelukkiger zijn, meer met elkaar ondernemen en minder onenigheid hebben.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

28

Met deze banen word je sneller naar rechts geswipet

Met deze banen word je sneller naar rechts geswipet

De chefkok valt in de smaak bij de dames Foto: Pexels / Robin Stickel

Foto van 'metronieuws'

20 APR 2018

Piloot, model, verpleegkundige. De stereotiepe ‘sexy’ beroepen laten zich raden, maar met welke baantjes heb je nu echt succes op datingapps?

Datingsite Badoo dook in de data van 5000 gebruikers tussen de 18 en 30 jaar en achterhaalde welke beroepen die het meest ‘naar rechts geswipet worden’. Het resultaat is een - we mogen wel zeggen - vrij divers lijstje van banen.

Chefkok

Mannen die op hun Badoo-profiel vermeldden dat ze chefkok zijn, waren het meest succesvol bij de dames. Hierna volgen de ingenieurs, ondernemers, marketeers en artiesten. Verrassend genoeg staan er geen piloten in de top vijf.

Bij de dames staat de ‘good old’ verpleegkundige wel in de top vijf, namelijk op plaats twee. Ze verliest het van de kapster, die de eerste plek bezet. Op posities 3, 4 en 5 vinden we respectievelijk de advocaat, de ondernemer en de docent.

Wel piloot

Mannelijke piloten hoeven overigens niet te treuren, zij hebben volgens Tinder-gebruikers het meest populaire beroep, bleek uit een recente studie van die datingapp. Die top 5 bestond daarnaast uit ondernemer, brandweerman, arts en tv-persoonlijkheid.

En ook bij de dames verschilden de top 5 meest aantrekkelijke beroepen van Tinder en Badoo aanzienlijk. Het meest naar rechts geswipete beroep is hier fysiotherapeut gevolgd door interieurontwerper, ondernemer, pr-medewerker en - daar is-ie toch weer - docent.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

100+

Likeability of 5

Uniek: slaap in een luchtbel in de Keukenhof!

Wil je een keer wakker worden op een plek waar nog (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Foto: Booking.com

In samenwerking met Booking.com

17 APR 2018

Zin om een nachtje de bloemetjes buiten te zetten en wil je een keer wakker worden op een plek waar (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Mooi, want dat kan. Vanaf deze week kun je in een unieke doorzichtige tent slapen in de Keukenhof.

Nicolette Kluijver sliep dinsdagnacht als allereerste persoon ooit in de Keukenhof in de speciale 'Tulip-Pod'. Maar de originele locatie is niet alleen weggelegd voor de BN'ers onder ons: jij kunt straks ook je geliefde/beste vriendin/moeder verrassen met een speciaal nachtje weg tussen de iconische tulpenvelden.

Stiekem best wel leuk

De Keukenhof? Je denkt misschien dat het een plek is voor ouderen en toeristen. Die toeristen zijn echter zo gek nog niet, want de Keukenhof is stiekem best heel leuk. Wie wordt er niet vrolijk van bloemen? En deze week kun je er dus ook slapen in een buitengewone luchtbeltent.

Tulip-pod Foto: Booking.com

Romantiek & bloemenselfies

Goed, meer over die unieke overnachting. Je ontwaakt tussen de tulpen, middenin de natuur. Het thema van de Keukenhof is dit jaar romantiek. We kunnen je vertellen: met deze overnachting kun je het niet romantischer krijgen.

Booking.com heeft een speciale doorzichtige luchtbel opgesteld met panoramisch uitzicht over de tulpenvelden. Omdat je in de Keukenhof slaapt, kun je ’s ochtends gelijk het park in. Dat is een behoorlijk voordeel: in de ochtend is het een stuk rustiger dan overdag, dus heb je alle tijd om een perfecte bloemenselfie te maken.

Genoeg tijd en plek om leuke foto's te maken! Foto: ANP

Als eerste persoon ooit slapen op de Keukenhof

Presentatrice en reisfanaat Nicolette Kluijver heeft als eerste een nachtje mogen doorbrengen in de bijzondere tent. Als verrassing nam ze haar moeder en oudste dochter Isabelle mee.

Als presentatrice voor '3 Op Reis' is Nicolette al op heel veel verschillende plekken geweest, zo vertelt ze enthousiast. De Keukenhof blijkt echter hoog op het lijstje van gekste plekken ooit te staan: „Ik heb best wel op gekke plekken geslapen. Een keer in een boomhut in Afrika, een keer bij de nomaden in de woestijn... maar ik denk dat deze overnachting wel in de buurt komt inderdaad.”

Ondanks dat Nicolette nu een gezin heeft met drie kinderen vliegt ze het liefst nog de hele wereld over. „Onze laatste vakantie zijn we naar Zanzibar gegaan. We proberen dan altijd unieke plekjes te vinden waar we kunnen watersporten.”

Tip voor de mooiste plek in Europa? „Corsica: dat is echt schitterend en je hebt helemaal niet het gevoel dat je in Europa bent”, aldus de presentatrice.

Nicolette Kluijver sliep als allereerste persoon ooit op de Keukenhof. Foto: Booking.com

Glamping

Hoewel de tent van Booking.com meer weg heeft van een mini-huisje blijft het toch een soort van kamperen, maar dan wel met een comfortabel bed in plaats van een matje. Nicolette vindt dat alleen maar leuk. „Ik ben namelijk helemaal geen luxepoes. Ik heb al even gekeken en ik zag in de tent een koelkastje en koffiezetapparaat staan, dus echt back-to-basic is het niet hoor!”

Waar de presentatrice het liefste voor kiest tijdens hun familievakantie? „Dat is altijd een beetje een strijd bij ons thuis. Joost houdt namelijk wel heel erg van luxe, ik ben er helemaal niet van. Ik voel me dan zelfs een beetje ongemakkelijk. Op vakantie laat ik mijn make-up tas het liefste thuis. Knot op mijn hoofd, bikini aan en gaan! En niet meer hoeven nadenken.”

Ze vervolgt: „Kamperen vind ik heel leuk. Ik heb vorige zomer met mijn oudste dochtertje nog gekampeerd. Gewoon in Nederland hoor. We sliepen toen op een camping gewoon bij de boer; echt te gek!”

De Keukenhof is leuker dan je denkt!

Ook jij kunt straks slapen als een roosje

Een overnachting in de Tulip-pod is perfect voor een uitstapje met je lover, verrassing voor je beste vriendin of leuk als vroeg moederdagcadeau.

Na het inchecken worden gasten begeleid naar de luchtbel, die is uitgerust met alle benodigdheden voor een onvergetelijke en sfeervolle overnachting. Ook heb je toegang tot het gehele park en krijg je een diner aangeboden in een van de restaurants van de Keukenhof. En de volgende ochtend krijg je een ontbijtje.

Wees er wel een beetje snel bij, want er zijn maar drie nachten beschikbaar en ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Boeken kan alleen op 17, 18 en 19 april vanaf 10 uur s’ ochtends voor een overnachting voor twee personen op 20, 21 of 22 april.

Voor de prijs van 69 euro hoef je het ook niet te laten. Dit bedrag staat symbool voor het 69-jarig bestaan van Keukenhof. Een overnachting boeken in de Tulip Pod doe je hier.


love
user_b36acf7bf3fa2ba42fb5109419e560b1944b8c10_avatar

Views

700+

Foto: ANP

Mannen met een bierbuikje hebben meer seks

Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

20 APR 2018

Mannen die het bier omwille van hun – seksueel aantrekkelijke - lichaam laten staan, hoeven dat niet langer meer te doen: uit onderzoek van Chapman University is gebleken dat juíst de heren met een bierbuikje meer seks zouden hebben.

Aantal sekspartners

Het onderzoek uit 2015 richt zich op de manier waarop lengte en BMI invloed hebben op het aantal sekspartners. Daaruit bleek dat mannen met een normaal gewicht óf overgewicht de meeste sekspartners zouden hebben. Met overgewicht wordt in dit geval geen obesitas bedoelt, want die aantallen liggen juist weer lager. Volgens de onderzoekers lijkt het misschien verrassend dat mannen met overgewicht het hoogste aantal sekspartners zouden hebben, maar daar moet wel bij vermeld worden dat iemand volgens medische classificaties wel overwicht kan hebben, maar dat niet altijd aansluit bij hoe de maatschappij overwicht ervaart. Denk bijvoorbeeld aan kleine, maar gespierde mannen.

Verklaring

De onderzoekers suggereren dat mannen met een normaal gewicht of overgewicht meer seks hebben omdat zij zich over het algemeen zelfverzekerder over hun lichaam voelen. Ze zijn atletischer, gezonder of gespierder.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

200+

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

In samenwerking met Beer in a Box

19 APR 2018

De Grote Bierquiz van Metro en Beer in a Box is een doorslaand succes.

Duizenden mensen hebben de afgelopen twee weken meegedaan aan de Grote Bierquiz. Omdat de quiz nog tot en met 1 mei te maken is, hebben Beer in a Box en Metro alvast een reeks interessante uitkomsten op een rijtje gezet. Doe uiterlijk 1 mei ook mee, want er zijn mooie prijzen te winnen. Ga naar www.beerinabox.nl/quiz.

Meer brouwerijen dan in 'bierland'

Je moet echt onder een steen geleefd hebben om niet te zien dat speciaalbier een trend is in Nederland. Het aantal nieuwe brouwerijen dat er jaarlijks bijkomt is duizelingwekkend te noemen (ons land heeft inmiddels meer dan vijfhonderd geregistreerde brouwers, dat zijn er meer dan in ‘bierland’ België). Maar waar krijgt speciaalbier nu zijn bijzondere smaak van? En hoe lang brouwen we eigenlijk al bier? Van hele simpele vragen tot supermoeilijke, je test je eigen kennis in een paar minuten op www.beerinabox.nl/quiz.

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

„Of je nu net komt kijken of al heel veel weet, de Grote Bierquiz is bedoeld om je kennis te testen. Wij willen mensen vooral op een leuke manier meer leren over speciaalbier. Daarom krijgen alle deelnemers na 2 mei een persoonlijke pagina met alle informatie over de vragen die ze goed of fout hadden”, zegt Victor Kuppers, chef quiz bij Beer in a Box, de startup die op basis van jouw smaak de beste speciaalbieren voor je selecteert.

Feiten en getallen

Alles goed. Slechts 16 bierkenners hebben álle antwoorden goed. Dat is veel minder dan 1 procent. Er zijn 31 deelnemers die maar 1 fout hebben, 95 quizmakers hebben er 2 fout. „Dat is echt heel goed”, zegt de chef quiz. De gemiddelde score is 10 punten van de maximale 15.

Onze Belgische vrienden. Voorheen liep België mijlenver voorop in bierland. Maar die tijd is geweest. Van alle zuiderburen zit er geen één in de categorie die alles goed heeft.

Zuid-Holland nadrukkelijk aanwezig. Met 40 procent van de deelnemers heeft de provincie Zuid-Holland het hoogste aantal deelnemers (maar of zij ook het meeste van bier weten…). Noord-Holland komt op plaats 2 (30 procent), Noord-Brabant op plek 3 (24 procent van de quizmakers).

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierkennis omschrijven

Wat denken we van onszelf? Meer dan de helft van de mensen vulde bij de vraag ‘hoe zou jij je bierkennis omschrijven?’ met ‘best wel wat’. Slechts 2 procent van de deelnemers durfde het aan om ‘ik ben de beste speciaalbierkenner ever’ aan te klikken.

Meest gedronken drank. 95 procent van de deelnemers denkt dat bier na water (inclusief koffie en thee) de meest gedronken drank in Nederland is.

Waar staan de brouwerijen? 63 procent van de mensen die hun bierkennis testen, denkt dat Noord-Brabant de meeste brouwerijen heeft. 40 procent van hen denkt dat Nederland vorig jaar ongeveer 520 brouwerijen had.

Die middeleeuwers toch. 28 procent van de deelnemers denkt dat in de middeleeuwen jaarlijks makkelijk 800 liter bier per persoon naar binnen geklokt werd. En jawel – wat een kenners zijn we toch met z’n allen -  66 procent van hen denkt te weten wat cenosillicafobie is.

Wat valt er te winnen?

Ben jij de beste bierkenner? Dan maak je kans op een verrassingspakket van Beer in a Box ter waarde van 250 euro (geen bier, want dat mag niet!). Onder alle deelnemers wordt een aantal kleinere prijzen verloot, zoals een workshop bierbrouwen, rondleidingen bij spraakmakende brouwerijen en allerhande bierdingen. Snel naar Beerinabox.nl/quiz dus. Ga je nog meedoen? Veel succes en proost!


Views

200+

Likeability of 5

Moeder zoekt vriend voor 26-jarige Kelly

Kelly met haar moeder Jeanine. / Privébeeld

Foto van 'Daisy Heyer'

12 APR 2018

Een nieuwe vriend: dat zoekt de moeder van Kelly Heruer voor haar 26-jarige dochter. Het Facebookbericht dat moeder Jeanine daarover plaatste gaat viral, en Kelly wordt inmiddels overspoeld met reacties van potentiële nieuwe lovers. Al is ze zeker niet wanhopig op zoek naar een nieuwe liefde.

'SCHOONZOON GEZOCHT', zo luidde de titel van het Facebookbericht van Jeanine. De kern van het bericht? Ze is het helemaal zat dat haar dochter ,,de leukste dochter van de hele wereld is, maar op de ene of andere manier vrijgezel blijft." Met haar bericht op social media wilde Jeanine eens kijken hoe ver ze daar zou komen in de zoektocht naar een leuke vriend voor haar dochter.

What you see is what you get

„Mijn dochter is 26, slim, lief, leuk, knap, ondernemend, creatief, loyaal, trouw, stout, reislustig, intelligent, heel geestig en goudeerlijk", vervolgt ze. „Ik kan gerust zeggen dat ze heel direct is. What you see is what you get (zachtjes uitgerust)."

„Heb jij toevallig een zoon, broer, een neef, een buurjongen of een bekende in jouw vriendenkring die ook maar wat aan loopt te kloten, reageer dan."

Inmiddels op privé

Het Facebookbericht dat de moeder van Kelly op haar pagina had staan is inmiddels op privé gezet, aangezien ze sinds het bericht maandagavond online is geplaatst werd overspoeld met reacties. „Maar dan bedoel ik ook echt een héleboel mannen die echt een soort sollicitatiebrieven sturen naar mijn moeder", giert Kelly.

„Het was echt bedoeld als geintje van mijn moeder. Toen ik het zag had ik haar meteen geappt. Ik had zoiets van jezus ma... We hadden elkaar die avond gesproken, elkaar lang niet gezien en het even over mannen gehad. Toen had ze dit gepost, maar dat het zo uit de hand zou lopen had ik niet verwacht."

Kelly (26) heeft geen vriend, maar haar moeder wil wel graag een schoonzoon. / Privébeeld

„Iedereen appt me", vervolgt ze. „Ik vind het een beetje overweldigend allemaal hoor. Ik krijg ontzettend leuke berichten, soms korte en soms hele lange. In andere berichten merk ik dat ze met mij willen daten enkel vanwege mijn uiterlijk. Dat is juist wat ik niét wil."

Waarom vrijgezel?

Waarom ze dan geen vriendje heeft op dit moment? „Ik date vrij weinig", vertelt Kelly. „Dat heeft er zeker mee te maken. En ik ben echt heel anders dan mannen vaak in eerste instantie van mij denken. Als je me zo ziet op het eerste gezicht denken mannen vaak alleen dat ik een sexy stoot ben die veel uit gaat, maar eigenlijk ben ik een vet grote nerd. Ik hou van leren, ondernemen en ik kijk veel documentaires. Tuurlijk ga ik ook uit, maar mijn voorkomen matcht niet met hoe ik echt ben en dat valt mannen dan vaak tegen."

Zelf is ze ook niet snel onder de indruk van een man. „Ik ga niet voor uiterlijk. Je kunt de knapste kerel voor mij zetten, maar als ik geen normaal gesprek met hem kan voeren is het snel over. Ik doe ook niet aan one night stands. Ik ben nu denk ik gewoon 2,5 jaar single omdat ik op een leeftijd ben waarop ik echt weet wat ik wel en niet wil. Ik wil voor kinderen gaan, een volwassen leven lijden en ik denk dat mannen daar bij mij vaak van schrikken. Al ben ik ook absoluut niet wanhopig op zoek hoor. Ik ben geen 40 year old virgin die nog nooit iets heeft meegemaakt. Het bericht van mijn ma is echt een uit de hand gelopen grap."

Toch op date

Of er nog reacties zijn binnen gekomen waar Kelly wel iets aan heeft? „Er zit wellicht wel iets bij", zegt ze lachend. „Maar dat zijn mannen die ik al kende of die via vriendinnen van mijn moeder gereageerd hebben bijvoorbeeld. Dat is anders. En sommige berichten van vreemden zijn ook ontzettend leuk om te lezen. Maar een raar bericht van een man die ik nog nooit gezien heb... ik denk niet dat dat hem wordt."

LEES OOK


like
user_dd45613cdcd494596d5103872cbf7039a1a1cbcf_avatar

Views

400+

'Bizar jaloerse' columniste boos over internetpesten

'Bizar jaloerse' columniste boos over internetpesten

Foto: Colourbox

Foto van 'E.Westland'

12 APR 2018

Een 22-jarige columniste van een Amerikaanse universiteitswebsite schreef het blog Jij mag dan misschien de galajurk hebben gedragen met hem, ik draag straks de trouwjurk. Die viel niet bij iedereen in goede aarde. Op Twitter werd Victoria Higgings onder andere een jaloerse psychopaat genoemd.

Higgins is geschrokken van de onaardige reacties die op Twitter langskwamen naar aanleiding van haar blog, vertelt ze tegen The Huffington Post. „Omdat iemand zich anders voelt dan jij, hoeft diegene nog niet direct een psychopaat te zijn.”

De blog is inmiddels offline gehaald, maar er stond bijvoorbeeld in: „Je dacht dat je met jouw vriendje zou trouwen en alles zo zou gaan als je altijd had gedacht. Ik neem het je niet kwalijk, hij is geweldig. Je wilde alles met hem, maar je was gewoon niet de juiste persoon voor hem. Ik wou dat ik kon zeggen dat het me spijt dat het niet werkte tussen jullie, maar dat is niet zo. Want hij is nu van mij en ik mag hem voor altijd koesteren.”

De teksten maakten nogal wat los op Twitter.

Higgins maakt duidelijk hoe het zit. Want, zo benadrukt ze, de blog gaat niet per se over haar en haar aanstaande echtgenoot. Ze zou het stuk hebben geschreven in het karakter van een verloofde vrouw die tegen de vroegere vriendin van haar aanstaande praat.

Overleden vader

Ze kwam op het idee doordat ze het met een vroegere vriendin van de middelbare school had over de overleden vader van haar ex-vriend. „Ze zei dat ze zou willen dat ze hem beter had ondersteund toen dat gebeurde. Ik vertelde toen dat ik had gewild dat ik mijn eindgala met mijn verloofde had kunnen bezoeken.”

Volgens Higgins ging haar blog niet over haar leven, maar probeerde ze zich in te leven in een vrouw die zich zo voelt. “Bovendien moest ik een deadline halen. Daarom heb ik misschien niet genoeg context aan het verhaal toegevoegd.”

Psychopaat

Toch vindt ze dat vrouwen zich best zo mogen voelen, zonder dat ze direct „een jaloerse psychopaat” genoemd hoeven worden. En waar ze nog meer van schrok, waren de reacties die haar verloofde kreeg. „Mensen zeiden dat hij weg moest rennen. Hij is er erg van geschrokken, maar gelukkig kent hij mij en gelooft hij niet wat er op internet wordt gezegd.”


Views

100+