Liefde op het werk: hoe pak je dat aan?

Liefde op het werk: hoe pak je dat aan?

148.000 mensen hebben een relatie met een collega. Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

9 SEP 2017

Elke zaterdag lees je op Metro in de sectie Relatie & Seks een stuk over een bepaald, maand gebonden thema. In september is dat thema liefde op werk en school. Hoe ga je ermee om als je verliefd wordt op een collega?

Die kans is namelijk best groot. Want naast het feit dat je naar kantoor komt om te werken, ontmoet je er een hoop mensen. Tussen je vrienden zitten vast ook een aantal collega’s. De kans dat de vonk overspringt met een van je medewerkers, is zeker aanwezig.

Allebei vrijgezel

Natuurlijk komt er wel een hoop bij kijken als je aanpapt met een collega. Het startscenario is het meest positief als jullie allebei vrijgezel zijn. Klinkt inderdaad logisch, maar reken maar dat het voorkomt dat je vlinders kan voelen bij een collega die al bezet is. Of andersom: als jij een relatie hebt, maar in de war raakt van die leuke gast of chick bij je op de afdeling.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Volgens de laatste cijfers van het CBS (die stammen al uit 2014) hebben 148.000 werknemers een relatie met een collega.

Zoals dat normaal gesproken het geval is wanneer er ergens een vonkje overspringt, wordt er eerst wat af getast. Is er wederzijdse interesse? Dit is niet altijd het geval, dus het kan ook zo zijn dat een ander jou overvalt met zijn / haar interesse in jou. Als je toch al denkt dat het niets wordt, is het waarschijnlijk het slimst om diegene goed duidelijk te maken dat hij / zij niets hoeft te verwachten. Dan voorkom je als het goed is direct de nodige problemen die bij een relatie op het werk kunnen komen kijken.

Gaan jullie daten, bedenk dan dat het proces van elkaar leren kennen in sneltreinvaart verloopt. Jullie zien elkaar tenslotte zo ongeveer elke dag. Ghosting (een tactiek waarbij de een de ander negeert en niet meer op belletjes, appjes en dergelijken reageert) is dan ook niet echt een optie. Geldt weer: eerlijkheid is geboden. Zijn jullie al een tijdje bezig en voel je dat het op niets uitloopt, wees oprecht en vertel het hem / haar op de man af.

We gaan ervoor

Als jullie besluiten samen verder te gaan en echt voor elkaar te kiezen, dan kun je er donder op zeggen dat stiekem doen geen optie is - als je naast collega’s het niet allang door hadden. Vertel het aan je leidinggevende. In principe is een liefdesrelatie een privé aangelegenheid, dus je hoeft het niet per se te melden. Tenzij het problemen op je werk kan opleveren.

Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een relatie krijgt met je baas of als jij als baas een relatie krijgt met een van je werknemers. Het is dan aan de werkgever om te bepalen hoe het verder gaat. Misschien is het beter als een van de twee overgeplaatst wordt naar een andere afdeling of hoeft er met kleine aanpassingen weinig te veranderen.

Belangrijk om in je achterhoofd te houden is: gedraag je op werk als collega’s en thuis als geliefden. Daarmee bespaar je je collega's, onder wie jezelf en je lover een hoop gedoe.


Views

200+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Pizza na het masturberen? Dat kan met deze vibrator!

Pizza na het masturberen? Dat kan met deze vibrator!

Deze vibrator bestelt na gebruik automatisch een pizza. Foto: CamSoda

Foto van 'Bregje Simons'

3 UUR

Met de boodschap 'Get off, and get stuffed!' brengt CamSoda - een online platform voor webcamseks - een vibrator op de markt die met één druk op de knop na je orgasme pizza bestelt: de RubGrub.

Bluetooth-verbinding

Deze ’slimme’ vibrator is verbonden met het internet en een bluetooth-verbinding met de smartphone van de gebruikster. Je kunt de technologie vergelijken met de 'dash-knop' die Amazon in het leven heeft geroepen. Daarmee kan je ook met één druk op de knop een het product opnieuw bestellen wat je vaak besteld hebt. De RubGrub werkt samen met Domino's.

Zo werkt de RubGrub. Foto: CamSoda

Fysieke inspanning

„Een orgasme bereiken is plezierig, maar is ook een inspannende fysieke activiteit waarbij je veel energie uitoefent en veel calorieën verbrandt. Veel vrouwen voelen zich vaak futloos en hongerig voelen nadat zij klaarkomen", legt Daryn Parker van CamSoda uit. „Dat, in combinatie met het feit dat we in een samenleving leven waarin mensen graag alles binnen handbereik willen hebben, leidde ons naar de ontwikkeling van de RubGrub. Nu, om van je zaterdagavond te genieten, heb je alleen je RubGrub-apparaat nodig!" De vibrator is te koop voor zo’n 19,95 dollar, omgerekend is dat ongeveer 16 euro.

Deze vibrator is niet het eerste opvallende product wat CamSoda op de markt heeft gebracht. Al eerder verkochten zij een seksspeeltjes die mee vibreren met de stijging of daling van de Bitcoin.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

25

De offline matchmaker bestaat absoluut nog

De offline matchmaker bestaat absoluut nog

Foto: Pixabay

Foto van 'Sofie Smulders'

GISTEREN

Hoewel er online legio datingservices zijn die jou aan je ideale match proberen te helpen, wordt er offline ook nog gretig gematcht. Inga Verbeeck van Ivy International is zo’n matchmaker. Ze kwam in de business terecht nadat ze zich ooit zelf inschreef bij een agency.

Hoe gaat een matchmaker te werk?

Wij zoeken voor andere mensen naar de liefde. Het is echter belangrijk je te realiseren dat de service die we bieden zoveel meer dan alleen matchmaking is. Het gaat niet om een enkele date, we begeleiden mensen in het behalen van persoonlijke doelstellingen. Soms gaat dit gepaard met dingen als styling en fitness, soms is er trauma counselling nodig. We leren mensen goed kennen, krijgen inzicht in hun leven, hun verleden, hun relaties. Eigenlijk alles wat invloed heeft op hun heden en toekomst. We willen dat onze klanten blij zijn met hun leven en het vinden van de juiste persoon is daar onderdeel van.

Wie zijn je klanten?

Wij matchen de meest succesvolle mensen in de maatschappij. Onze service is niet goedkoop, wat als gevolg heeft dat je voor bepaalde mensen werkt. Toch hebben we een grote diversiteit aan klanten. Mensen die in het middle management zitten, maar ook dokters, advocaten, grote ondernemers en ook wel mensen als biljonairs en celebrity’s.

Hoe denk je over online datingservices?

Het succes is enorm, maar het is niet voor iedereen een oplossing. Sommigen vinden het handig en anderen wagen zich er nooit aan. Wat het matchen betreft, je kunt er algoritmes op los laten, dat heeft enig effect. Hierdoor filter je mensen er wel uit, maar het is geen echte oplossing. Onze werkwijze is gebaseerd op specifieke profiling-methodes en rationele aanpakken. Maar hierna gaat het veel verder dan dat, komt er ook intuïtie om de hoek kijken. Dat maakt het verschil. We hebben het tenslotte over mensen.

Vertel eens een mooi liefdesverhaal dat met behulp van Ivy Relations tot stand kwam?

Dan denk ik direct aan een van mijn eerste klanten, met wie ik inmiddels goed bevriend ben. Zij is een redelijk bekende fotografe, was gescheiden, twee kinderen. Vooral het proces met haar was leuk. Uiteindelijk kreeg ik een nieuwe mannelijke klant en ik dacht: he, dat moet een goed koppel kunnen zijn. Ik belde haar op en zei: ‘als je hem voor het eerst ontmoet, denk je dat is mijn type niet, maar ik wil dat je hem in ieder geval drie keer ziet.' Na de eerste keer kreeg ik een belletje en inderdaad: 'dit is helemaal niets voor mij.' Na wat langer daten bleken ze toch een match: ze zijn vorig jaar getrouwd in New York.

Zo gaat het heel vaak. We dagen klanten uit om hun horizon te verbreden en af te spreken met matches die ze niet direct zien zitten. Maar wat je denkt dat je nodig hebt, is niet altijd het beste voor je.

Op dit moment loopt jullie campagne Search for Venus, vertel eens?

Deze campagne is net wat anders dan de klassieke manier van werken. Normaal gesproken worden mensen lid, voeren we intake gesprekken, etc. We introduceren ze aan klanten uit onze eigen database. Dat is een factor die voor onze klanten belangrijk is. Maar er zijn ook mensen dat juist niet willen. Daarom hebben we de alternatieve route schaalbaar gemaakt, Search for Venus is daar een voorbeeld van.

Dit is echt een zoektocht voor een specifieke klant met een heel speciaal verhaal. We hebben die zoektocht openbaar gemaakt door castingdagen te organiseren. Hiervoor kunnen vrouwen tussen de 21 en de 30 jaar oud zich aanmelden. Hij is op zoek naar een lange vrouw met rondingen, een naturelle look, een Noord-Europees type. Ze moet absoluut intellect hebben, iets van de wereld hebben gezien, een brede interesse hebben en gesprekken kunnen voeren.

Er vinden twee castings plaats in Amsterdam, op zaterdag 24 februari tussen 16.00 en 20.00 uur en op zondag 25 februari tussen 11.00 en 15.00 uur in Amsterdam. Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven op de site


Views

46

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Trouwen in het buitenland is hip: hier moet je zijn

Trouwen in het buitenland is hip: hier moet je zijn

Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

21 FEB 2018

Liever trouwen op een strand op Bali dan een bruiloft hier in Nederland? Je bent niet de enige. Steeds meer mensen stappen in het buitenland in het huwelijksbootje.

Het aantal bruiloften dat over de grens wordt gevierd, is met veertien procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor, blijkt uit een onderzoek van reisorganisatie Kuoni.

De voorkeur van veel koppels met een bruiloft op komst gaat uit naar warmere oorden. Mauritius staat op nummer 1 in de top 5 van meest populaire bruiloftslocaties, Saint Lucia op 2, Antigua op 3, Sri Lanka op 4 en nummer 5 is iets dichter bij huis: namelijk, Italië.

De reisorganisatie keek ook naar de meest romantische plekken om te trouwen. Santorini Gem op het gelijknamige Griekse eiland staat bovenaan. Daarnaast zijn Malcesine aan het Italiaanse Gardameer, Lion Sands in Zuid-Afrika, Uga Bay in Sri Lanka en Kata Rocks Phuket in Thailand aanraders.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

66

Tinder laat vrouw kiezen of ze gesprek wil starten
Likeability of 3

Tinder laat vrouw kiezen of ze gesprek wil starten

Datingapp Tinder Foto: EPA

Foto van 'Sofie Smulders'

15 FEB 2018

Als vrouw er zelf voor kiezen of je wel of niet met je online match wilt praten? Tinder gaat die functie in de toekomst introduceren.

Het is een handige optie voor dames die overspoeld worden door berichten van potentiële lovers, maar daar niet op zitten te wachten. Het is dus aan de vrouw om de eerste stap te zetten.

Keuze

„Vrouwen willen meestal niet de druk voelen om het gesprek te starten, maar als ze dat wel willen, is dat geweldig”, aldus Mandy Ginsberg van Match Group, het bedrijf waar naast Tinder onder meer ook OkCupid en Match.com onder vallen, tegen Marketwatch.

Ginsberg benadrukt dat ze bij Tinder „constant moeten luisteren naar wat vrouwen willen.” Ze laten het aan de vrouw of ze de functie uit of aan zet: „Het verschil is dat je mensen de keuze geeft en niet vertelt hoe ze anderen moeten benaderen.”

Overigens is Tinder niet de eerste datingservice die een dergelijke functie toevoegt. Gebruikers van datingapp Bumble zijn al bekend met deze ‘vrouwvriendelijke’ manier van matchen. Mannen kunnen pas reageren op een match als ze binnen 24 uur een bericht van de vrouw in kwestie hebben ontvangen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


dislike
user_bf470001daf785496b4aeccda54e415471fe8219_avatar

Views

200+

Verliefd op het meisje achter de kassa

Verliefd op het meisje achter de kassa

In de supermarkt wordt er wat af geflirt Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

14 FEB 2018

De supermarkt is een kweekvijver voor de liefde. Romances in de rij voor de kassa, geflirt bij de groente-afdeling en ook tussen medewerkers bloeit er regelmatig iets op. Noël en Dave, Yta en Allard en Esther en Matteo kunnen er over meepraten.

Noël (42) en Dave (43): In de Aldi kom je de mooiste mensen tegen

Noël woonde met haar dochtertje in Nijmegen. „Ik maakte dagelijks een wandelingetje naar de Aldi, wat ik altijd heel leuk vond. Waarom ik dat zo leuk vond, had ik nooit bedacht.” Door Dave dus, de snelste kassamedewerker van de winkel. Tussen de twee kwam het langzaam op gang. „Ik stond altijd bij hem in de rij en we wisselden weleens een woordje. Na weken vroegen we elkaar op hetzelfde moment: ‘hoe heet je eigenlijk?’”

Toen Dave een keer om een dropje vroeg uit een zak die Noël afrekende, kwam er schot in de zaak. Ze gingen een biertje drinken. „Om 5 uur op een zaterdagmiddag. Ik had helemaal niet in mijn hoofd: dit is een date, dus ik had mijn dochter meegenomen. Wist ik veel.” Dat biertje werd eten en dat eten werd een drankje met vrienden van Dave - Noël had inmiddels oppas weten te regelen. „Het was een heel gezellige avond. Nadat de kroeg sloot, hebben we bij mij thuis nog zitten kletsen. Om 5 uur ‘s ochtends bij het afscheid gaf Dave me een knuffel. Toen pas had ik in de gaten dat ik hem leuk vond.”

Zes kinderen

Zoals dat gaat, besprak Noël de avond een dag later uitgebreid met haar beste vriendin. „Ik zei tegen haar: ‘hij is het, ik ga met hem trouwen.’” Bij Dave was het kwartje nog niet gevallen. Hij wist dat Noël hem leuk vond, maar ging voor zes weken naar Canada. De insteek was: daarna zien we wel weer. „Na drie weken viel er echter een kaart in de bus en kreeg ik een belletje: hij miste me.” Eenmaal terug in Nederland scharrelden Dave en Noël verder, maar een relatie mocht het niet heten. Dit duurde een half jaar, tot zij er genoeg van had.

Noël en Dave

„Ik was wel klaar met die benaming en ik had natuurlijk een kindje. Zij vroeg: ‘is Dave mijn nieuwe papa? Ik maakte hem duidelijk dat ik klaar was voor het serieuze werk: ‘Ik wil samenwonen, ik wil zes kinderen, dit is wat je krijgt.’ Hierop volgden Daves gouden woorden: laten we het maar proberen. Dat zijn we nu nog steeds aan het doen.” Op hun bruiloft werd het verhaal nagespeeld met een Aldi-karretje. „Iedereen die ons kent, weet van ons bijzondere verhaal.” En die zes kinderen? “Die zijn er echt gekomen.”

Yta (31) en Allard (37): Onze kinderen hebben blauw bloed

„Ik kwam werken bij Albert Heijn Brugstraat in Groningen, Allard werkte daar al”, vertelt Yta. „We zaten allebei achter de kassa, hij bij de infobalie, ik als caissière.” Yta had destijds nog een vriendje, maar Allard liet wel duidelijk merken dat hij haar zag zitten. „De eerste vonk sprong over tijdens het kerstdiner.”

Hierna werkten de twee een poos niet samen, maar in die zomer daarop stonden ze regelmatig samen in de winkel: “Samen openen, samen sluiten, de klik was er duidelijk.” Niet lang daarna ging het uit met Yta’s verkering en bloeide het op tussen haar en Allard. „We gingen samen wielrennen en een keer picknicken.” Het was aan.

Yta en Allard

„Het blijft een leuk verhaal om te vertellen, een Albert Heijn-relatie. We komen samen nog regelmatig langs de winkel waar het allemaal begon.” Als je bij Albert Heijn werkt, wordt er gezegd dat je ‘blauw bloed’ hebt. „Oud-collega’s grappen dat dat bij onze kinderen door de aderen stroomt.”

Esther (22) en Matteo (28): Gek op het meisje van de Poiesz

Matteo liep meestal zo rond het middaguur door supermarkt Poiesz in het Friese Balk, waar Esther als caissière werkte. „Ik werkte daar in de weekenden en altijd stond diezelfde jongen om een uur of 12 bij mijn kassa. Hij knipoogde vaak naar me.”

Behalve die knipoog werd er ook openlijk gesjanst, geeft Esther toe. „Af en toe maakten we een babbeltje over de dag en flirtten we wat, maar dat was het wel. Dat wilde ik ook niet echt doen vanuit mijn positie.” Buiten de supermarkt vonden de twee elkaar alsnog.

Eerste kus

„Met een vriendinnetje ging ik op stap. We zaten in de kroeg en hij liep opeens binnen. Stomtoevallig. ‘He, dat is dat lekkere ding van de Poiesz’. Ik trok de stoute schoenen aan en liep op hem af.” Esther nodigde Matteo uit voor een drankje. Dat werden er meer en ook de eerste kus kwam al vrij snel.

„We hebben daarna een paar keer gedatet. Na een maand was het aan. We vonden elkaar eigenlijk meteen heel leuk en nu nog steeds”, lacht Esther. Iedereen weet overigens waar Esther en Matteo elkaar ontmoet hebben, iets waar ze ook op hun bruiloft in september 2015 niet omheen konden: „Hij is gek op het meisje van de Poiesz.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

300+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Condoom op voorraad? De helft gebruikt 'm niet eens

40 procent heeft 'm soms niet voorraad/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 FEB 2018

Vlak voordat we op Valentijnsdag elkaar de liefde verklaren, is het dinsdag International Condom Day. Lekker strategisch. Op de dag wordt er namelijk aandacht gevraagd voor het belang van veilige seks en de preventie van soa’s, hiv en ongewenste zwangerschappen. Metro zet daarom wat cijferfeitjes over condooms op een rij.

Wel of geen condoom?

Het hebben van een one night stand is niet per se een reden voor Nederlanders om een condoom te gebruiken, dat blijkt uit cijfers Kenniscentrum seksualiteit Rutgers. Van de mannen geeft 58 procent aan dit bij zijn laatste one night stand te hebben gedaan, bij vrouwen gaat het om 45.

Niet op voorraad

Dat komt voor een groot deel waarschijnlijk omdat niet iedereen voorbereid op pad gaat. Veertig procent van de jongeren (14-35 jaar) komt nog wel eens in de situatie dat er geen condoom aanwezig blijkt op het moment dat dat wel gewenst is. Overigens betekent niet direct dat er dan besloten wordt om alsnog seks te hebben.

Derde plaats

Onder vrouwen (18-49 jaar) is de condoom het derde anticonceptiemiddel. Vrouwen grijpen daarvoor eerder naar de pil of het spiraaltje. Slechts tien procent van hen gebruikt condooms puur voor anticonceptie.

37 cent

Je betaalt er in de winkel uiteraard ietsje meer voor, maar de productie van een condoom kost alles bij elkaar 37 eurocent.

Olympic Island

Van sommige grote evenementen is er ook bekend hoeveel condooms er voor het geval dat beschikbaar zijn. Zo zijn er op de Olympische Spelen nu zo'n 110.000 condooms verspreid onder de atleten. Naar de opnames van Temptation Island gingen er 1.000 condooms mee het vliegtuig in.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

200+

‘Een echte klik ontdek je niet via een datingapp’

‘Een echte klik ontdek je niet via een datingapp’

Met enkel chatten wek je een illusie van vertrouwen Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

10 FEB 2018

Het stikt tegenwoordig van de datingapps. Tinder, Happn, Bumble en OkCupid zijn een paar bekende namen in het enorme aanbod. Datingapps bieden een laagdrempelige manier om in contact te komen met misschien wel je potentiële huwelijkspartner. Maar kun je al swipend door al die foto’s van vrijgezelle mannen of vrouwen nu echt de liefde vinden?

Het antwoord op die vraag is natuurlijk ‘ja, dat kan’. Je kent, al dan niet via via, vast wel iemand die nu een relatie heeft met een persoon die in eerste instantie uit niets meer bestond dan enkel een foto en een paar regeltjes tekst. Maar, zegt relatiecoach Caroline Franssen: „een app als Tinder wordt toch wel voornamelijk ingezet voor seksdates. Dat je er een relatie aan over houdt is bijzonder, maar het gebeurt.”

Stel je verwachtingen bij

Franssen benadrukt het belang van verwachtingen. „Ik denk dat jij moet weten met welk doel je zo’n app gebruikt en waarom je een date met iemand hebt.” Maar de bedoelingen van degene met wie je uiteindelijk afspreekt zijn misschien nog wel belangrijker, zeker als het om een mag gaat. „Op dit moment vinden mannen het minder een probleem om enkel voor de seks te daten. Natuurlijk zijn er ook vrouwen die zo denken, maar toch hebben zij meer dat verlangen naar een relatie.”

Te snel seks hebben loopt volgens Franssen voor vrouwen vaak uit op een teleurstelling. Daarom pleit ze ervoor om hier minstens een maand mee te wachten. Tijdens het daten werkt een wat ouderwetse taakverdeling het beste volgens Franssen: laat de man moeite voor jou doen, laat hem initiatieven nemen en het verste reizen, vindt ze. „Je kunt als vrouw zeggen dat je de date leuk vond en dat je de man best nog een keer wilt zien, je laat de man het initiatief nemen voor een nieuwe date. Vrouwen lopen achter mannen aan alsof ze ballen van goud hebben. Laat hem zijn best voor je doen.”

Stop met chatten en spreek met elkaar af

Op de vraag of je enkel met behulp van een snelle dating app kunt weten of iemand bij je past, antwoordt Franssen ‘nee’. Je kunt niet op basis van een paar eigenschappen, hobby’s en foto’s toetsen of iemand relatiemateriaal is. „Je moet voor jezelf bepalen wat je aantrekkelijk vindt, welke eigenschappen je zelf hebt en waar je naar zoekt.” En om erachter te komen of je met iemand matcht, moet je elkaar meerdere keren ontmoeten en een vriendschap opbouwen. „Het gekke is dat zonder dat je het weet negatieve eigenschappen net zo aantrekkelijk zijn als positieve eigenschappen. Dat zit diep in je ‘script’ verwerkt en komt voort uit je opvoeding”, legt Franssen uit. „Een ander kan aantrekkelijk zijn, omdat die je precies niet geeft wat je vader en je moeder je ook niet gaven."

Een echte klik ontdek je niet op de app, maar doordat we zo goed kunnen chatten, houden we onszelf dat soms wel voor. Franssen adviseert dan ook om geen ellenlange chatgesprekken te gaan voeren op een datingapp. „Ik ben er ontzettend voor om niet te gaan zitten chatten, daarmee wordt een illusie van vertrouwdheid gewekt. Je gedraagt je alsof je al een relatie hebt en dan gaat het mis. Wat mij betreft werkt daten zo: je chat kort met iemand, misschien een uur. Bevalt dat en merk je dat de ander oprecht geïnteresseerd in jou is, dan ga je met elkaar bellen. Als dat klikt, kun je met elkaar afspreken. Ga bijvoorbeeld even een uur koffiedrinken en ga daarna weer naar huis. Denk je: dat was leuk, dat zou ik nog wel een keer willen, dan kun je weer afspreken.”

Houd je hoofd koel

Bekijk het per moment, zegt Franssen hiermee eigenlijk. Dat geldt ook als je inmiddels toe bent aan een tweede of derde date. Op deze manier houd je te hoge verwachtingen in toom en voorkom je grote teleurstellingen. „Als je een relatie wil, moet je langer daten. De dates moeten leuk zijn, maar het gedrag tussen de dates in moet ook leuk zijn. Wees eerlijk tegen jezelf en houd je hoofd koel. Wil je weten of iemand bij je past? Dan moet je wachten, want dat toetsmoment komt pas in een latere fase.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+