5 series om met je bae te bingewatchen

8 september 2017 om 09:59 door Sofie Smulders
5 series om met je bae te bingewatchen
Een scene uit Stranger Things Foto: Netflix

Serie kijken? Met je partner is dit vaak nog leuker dan in je eentje. Hem hoef je waarschijnlijk geen Pretty Little Liars voor te schotelen en haar maak je misschien niet per se blij met Sons of Anarchy, maar veel series lenen zich goed voor een potje samen bingewatchen.

Samen een serie kijken levert niet alleen een extra gezamenlijke activiteit in jullie agenda’s op, maar is ook goed voor de relatie. Volgens een onderzoek zou het een leegte in jullie relatie - zoals een gebrek aan gemeenschappelijke interesses - kunnen vullen.

Als je het ons vraagt een goede verklaring. Onderstaand rijtje series vallen voornamelijk in de categorie misdaad en thriller. Het ‘whodunnit’ moment beleven is extra leuk met zijn tweeën.

Game of Thrones

 

Tsja, met een fanbase zo groot als die van Game of Thrones zou het goed kunnen dat jouw partner net als jijzelf een fervent GoT-kijker is. Nog niet verslaafd? Zet je schrap voor een overweldigend fantasy drama op het fictieve continent Westeros over de strijd om de ijzeren troon. Super spannende verhaallijnen, prachtige kostuums, goede acteurs, indrukwekkende special effects en met enige regelmaat gruwelijke scenes in de meest letterlijke zin van het woord. Bonus is de nodige portie seks. Veelgehoord: je moet er de eerste afleveringen ‘even doorheen’, maar daarna kun je niet meer stoppen (7 seizoenen, HBO / Ziggo).

House of Cards

 

Kevin Spacey in de hoofdrol van de meedogenloze Amerikaanse presidentskandidaat Frank Underwood die samen met zijn al even volhardende vrouw Claire (Robin Wright) niets of niemand ontziet om de macht in het Witte Huis over te nemen. Spannend, geweldig geacteerd en een serie om goed bij op te letten - wat dat betreft geen aanrader als je je door je partner teveel laat afleiden van het scherm (5 seizoenen, Netflix).

Stranger Things

 

Terug naar de jaren ’80, waar we in het plaatsje Hawkins kennismaken met een groepje jochies, de ‘losers’ van Hawkins Middle School. Een van hen, Will, raakt op mysterieuze wijze vermist. Zijn vriendjes, zijn moeder en zijn broer gaan allemaal op hun eigen manier op zoek naar Will en komen erachter dat er veel meer huist in de buurt van hun saaie stadje dan ze dachten. Op-het-puntje-van-je-stoel spanning met de nodige momenten waarop je graag even hard in de arm van je partner knijpt. De kinderen (inmiddels allemaal Hollywoodsterren) spelen geweldig, net als bezorgde moeder Winona Ryder (1 seizoen, 2e in oktober, Netflix).

13 Reasons Why

 

Een verrassende titel in deze lijst, maar zeker een aanrader om met zijn tweeën te kijken. Al is het omdat het verdrietige plot in je eentje lastiger te verdragen is. In de serie vertelt middelbare scholiere Hannah Baker op dertien kanten van cassettebandjes, in dertien afleveringen, waarom ze zelfmoord heeft gepleegd. Slim gefilmde serie met stuk voor stuk interessante personages waar je het goed met je partner over kunt hebben. Net als over wie waarom schuld zou hebben aan Hannahs dood (1 seizoen, Netflix).

Penoza

 

Wie kent haar niet? Zwarte weduwe Carmen van Walraven die na de dood van haar man zijn plek in het drugscircuit overneemt. Niet zonder gevolgen. Voor Carmen zelf, maar ook voor haar drie kinderen die gebukt gaan onder ‘de baan’ van hun moeder. Wie kan ze wel en niet vertrouwen? Uiterst spannend en bejubeld misdaaddrama van Nederlandse bodem. Het laatste seizoen is nu bezig op de publieke omroep (elke zondagavond, 20.25 NPO3).

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!