Bedrock.nl
Bedrock.nl Reizen 17 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Ibiza op de Wadden: waarom half Nederland helemaal weg is van ‘Vliebiza’

Al eens op Vlieland geweest? Je vindt er prachtige uitgestrekte natuur, 17 kilometer aan strand, genoeg mogelijkheden voor sportieve activiteiten én toffe winkels en restaurantjes. De hippe koffiebarretjes en restaurants die de laatste jaren intrede doen op het eiland zorgen samen met de prachtige, witte stranden en natuur voor een waar Ibiza-gevoel. Voor de Spaanse hippie vibe hoef je dus niet meer de landsgrens over te gaan, je hoeft alleen nog maar de veerboot te pakken naar ‘Vliebiza’.

Vlieland heeft de laatste jaren een transformatie ondergaan van ingedut, slaperig eiland naar natuurhotspot met stijlvolle en duurzame horecaplekjes om te eten, verblijven en tot rust te komen.

Krijg je al zin in een weekendje Vlieland? Naast verblijven in een eco-boetiekhotel, koffie drinken bij de hotspot van het eiland, koffiebar Leut (sla de cranberry cheescake niet over!), en wandelen over de stranden, geven deze activiteiten je Vlieland-vakantie een extra mindful tintje.

Leuke activiteiten op Vlieland

Zo kom je helemaal zen terug van je weekendje Vliebiza.

1. Oesters rapen

Op pad met Gerrit de Oesterman is een hele beleving op zich. Deze wandelende encyclopedie is jutter en visser en weet alles over het wad, de flora en fauna en de geschiedenis van Vlieland en vertelt en maar wat graag over.

En natuurlijk weet de oesterman waar de lekkerste oesters groeien en waar jij ze kunt plukken. In de Jutterstuin de lekkerste smaakmakers toevoegen om te genieten van je eigen geplukte oesters.

2. Yoga op Vlieland

Even iets anders dan je wekelijkse yoga practice in de lokale yoga-studio. Yoga op het strand, een verfrissende duik in de Noordzee, wandelen door de duinen en veel aandacht voor mindfulness: het yogaweekend van het Westcord hotel is een aanrader als je tot rust wilt komen in de natuur.

Tijdens het weekend doe je vier keer yoga en kun je gebruik maken van de faciliteiten van het hotel, zoals de sauna, zwembad en het wellnesscenter. Zo kom je tot rust en leer je Vlieland op een andere manier kennen.

3. Wandeling met boswachter

Vlieland heeft één dorp, Oost-Vlieland, en veel bezoekers verblijven in en rondom dit dorp. Zonde! Want juist ook aan de kant van West-Vlieland zijn schitterende plekjes te vinden: kilometers glooiende natuur, weinig andere toeristen, uitzicht op andere waddeneiland en verlaten stranden om een duik te nemen.

Huur een fiets (Vlieland is autovrij) en ga richting het Westen om dit stukje natuurschoon te ontdekken. Ook kun je op pad met een boswachter met Staatsbosbeheer, zo leer je ook nog wat over de rijke natuur van Vlieland. En een boswachter weet natuurlijk de mooiste plekjes aan te wijzen en de vele dieren, zoals Schotse Hooglanders of Soay schapen die het eiland rijk is, te spotten.

Volop nazomeren: deze (internationale) festivals staan nog op de planning

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ibiza op de Wadden: waarom half Nederland helemaal weg is van ‘Vliebiza’
Sluiten