Judith Tielemans
Judith Tielemans Reizen 25 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Na 2,5 jaar is Japan weer open voor toerisme: dit zijn de 5 leukste plekken om te bezoeken

Japan is hét land van de sushi, karaoke en kersenbloesem. Maar ook de hogesnelheidstreinen, theeceremonies en tempels zijn wereldberoemd. Na bijna 2,5 jaar van strikte inreisbeperkingen vanwege de coronapandemie heropent het land volgende maand zijn grenzen voor buitenlandse toeristen. Maar waar moet je eigenlijk heen?

Metro zet de vijf leukste plekken voor jou op een rijtje voor een diverse reis naar Japan. Houd je ‘t liever wat dichter bij huis? Check dan deze tips voor een vakantie in Cork, Ierland.

Tips voor een reis naar Japan

Tokio

Een bestemming die natuurlijk niet mag ontbreken in een vakantie naar Japan, is een bezoek aan de hypermoderne wereldstad Tokio. Het leven gaat hier 24 uur per dag, zeven dagen in de week door. Je vervelen in deze stad is praktisch onmogelijk. Zo kun je in Tokio real life Mario kart spelen, schitterende tuinen bezoeken en over het drukste kruispunt ter wereld lopen. Ook kun je er heerlijk eten, karaoke zingen en shoppen op de gespecialiseerde markten. Ben je fan van Pokémon? Dan moet je zeker naar het winkelcentrum gaan, waar in sommige winkels uitsluitend Pokémon-producten worden verkocht.

Kamikochi National Park

Japanse Alpen? Jazeker, ook besneeuwde bergtoppen zijn een natuurfenomeen dat je in Japan kunt vinden. Het Kamikochi National Park biedt kristalhelder smeltwater en indrukwekkende meren als uitzicht. De mooiste tijd om te gaan is tijdens het herfstbloemseizoen, meestal in het midden van oktober. Ook van mei tot en met juli kun je hier terecht als je op zoek bent naar prachtige landschappen. Ook leuk: als je geluk hebt spot je hier apen, beren, vogels en herten.

Miyajima eiland

Nog een plek waar je hertjes kunt spotten is in Miyajima, dichtbij de stad Hiroshima. Miyajima is een heilig eilandje dat bekend staat om de torii, ook wel de heilige poort genoemd. Dat is ook meteen één van de meest gefotografeerde punten in Japan. In Miyajima kun je prachtige wandelingen maken, karakteristieke tempels bezoeken en tussen de tamme herten en apen lopen.

Mount Fuji

Ook Mount Fuji mag niet ontbreken op dit lijstje. Deze slapende vulkaan ligt op het eiland Honshu en is met 3.776 meter het hoogst gelegen punt van Japan. Omdat de vulkaan niet actief is, kun je ‘m veilig bezoeken. Een gedeelte van het jaar is de top ondergesneeuwd, wat mooie plaatjes oplevert. Wil je op een creatieve wijze Mount Fuji bekijken? Huur dan een bootje en vaar ermee op Lake Ashi. Mooie foto’s gegarandeerd!

Kyoto

Ben je een liefhebber van traditie, cultuur en tempels? Dan zal een bezoek aan Kyoto je ongetwijfeld je adem ontnemen. In deze stad vind je meer tempels dan kerken in Rome of moskeeën in Istanbul. Ter illustratie: Kyoto telt 1600 boeddhistische tempels en meer dan 400 Shinto-heiligdommen. De reden dat hier zoveel cultuur te vinden valt, is omdat Kyto een keizerlijke stad is. Breng een bezoek aan de bekende tempel Kinkaku-Ji, loop door de rode poorten van Fushimi Inari en laat je verrassen door de veelzijdige Nishiki Market.

Ibiza op de Wadden: waarom half Nederland helemaal weg is van ‘Vliebiza’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Na 2,5 jaar is Japan weer open voor toerisme: dit zijn de 5 leukste plekken om te bezoeken
Sluiten