Redactie Metro
Redactie Metro Reizen 24 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Problemen op Schiphol nog niet opgelost, ook vandaag extra drukte

Ga je op vakantie vandaag en moet je via Schiphol? Dan doe je er goed aan om iets eerder van huis te vertrekken én je vluchtgegevens goed in de gaten te houden. Ook vandaag kan het namelijk nog erg druk zijn, meldt de luchthaven zelf. Vanwege de staking van gisteren loopt nog niet alles op rolletjes.

Dat het vandaag waarschijnlijk extra druk is, komt omdat een deel van de mensen die gisteren hun vlucht geannuleerd zagen worden, omgeboekt zijn naar vandaag. Wel meldt Schiphol dat er vandaag geen nieuwe annuleringen zijn. Toch moeten reizigers rekening houden met een „extra drukke dag”.

Nog steeds druk op Schiphol

De staking gisteren was onder het personeel dat de bagage en vracht regelt. Daarom annuleerde KLM gisteren 110 vluchten van en naar Schiphol.

KLM bekijkt of er vandaag op kortere afstanden binnen Europa wellicht grotere toestellen kunnen worden ingezet, om meer passagiers tegelijk snel op hun bestemming te brengen.

Staking

Door de staking waren er gisteren duizenden mensen op Schiphol. Voor een van de vertrekhallen stond een lange rij, die doorliep tot buiten het gebouw van de luchthaven. Omdat het te druk werd, werden reizigers opgeroepen niet meer naar de luchthaven te komen. „Het is treurig als je je er na twee jaar coronapandemie ontzettend op hebt verheugd om weg te gaan en dat je vakantie dan zo begint”, aldus de KLM-woordvoerster.

De directie van KLM beloofde gisteren in gesprek te gaan met de afhandelaars over de arbeidsvoorwaarden en de werkdruk. Personeel is boos over de lage waardering voor hun werk. Ook vrezen ze voor hun baan nadat KLM aangaf ook met een externe afhandelaar te willen gaan werken.

Wanneer krijg je geld terug van de Belastingdienst na je aangifte?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Problemen op Schiphol nog niet opgelost, ook vandaag extra drukte
Sluiten