Mike Vlastuin
Mike Vlastuin Reizen 12 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederland zet reisadvies Oekraïne op rood: ‘Zo snel mogelijk het land verlaten’

Het is al een tijd onrustig in Oekraïne, vanwege de dreiging uit Rusland. Nederland heeft het reisadvies voor Oekraïne nu aangescherpt. Nederlanders in Oekraïne worden dan ook verzocht om het land ‘zo snel mogelijk’ te verlaten.

De Nederlandse ambassadeurs worden ook verzocht het land te verlaten. Bij de ambassade blijft er slechts een kleine bezetting over. Voor hun eigen veiligheid worden ze wel verplaats naar Lviv. Vanuit daar kunnen ze de nodige hulp bieden. Op het moment zijn er nog genoeg commerciële vluchten beschikbaar, maar dit kan snel veranderen. Volgens het nieuwe reisadvies kan de veiligheidssituatie namelijk snel veranderen.

Hoekstra roept zelf Nederlanders op om te vertrekken

De minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra, roept zelf ook Nederlanders op om zo snel mogelijk het land te verlaten. „De veiligheidssituatie in Oekraïne is verder verslechterd. Daarom roepen we Nederlanders op om zo snel mogelijk het land te verlaten, en niet meer naar Oekraïne te reizen. Voor heel Oekraïne geldt nu een rood reisadvies. We blijven de situatie op de voet volgen”, vertelt Hoekstra.

Mocht je een reis hebben gepland naar Oekraïne, dan kun je deze zo goed als vergeten. Het wordt namelijk ten strengste afgeraden om te reizen naar het land. Wanneer reizigers toch de keuze maken om naar Oekraïne te gaan, kunnen ze bij problemen niet geholpen worden door de Nederlandse ambassade.

Anderen landen geven ook rood reisadvies Oekraïne

De Amerikanen riepen al eerder op om Oekraïne te verlaten. Volgens de Amerikanen komt er namelijk een Russische invasie. Dat zou volgens hen ‘ieder moment’ kunnen gebeuren. Vandaag zijn de Amerikanen begonnen met het terughalen van hun ambassadepersoneel.

De Nederlandse ambassade had Nederlanders in het land gisteren wel al opgeroepen om goed over hun verblijf na te denken. Vandaag is vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken toch besloten om een rood reisadvies in te stellen. Naast de Amerikanen en Nederlanders hebben ook de Britten, Belgen en Duitsers hun burgers opgeroepen om het land te verlaten.

Kijkers schrikken van kledingbergen Ghana in De Prijsknaller: ‘Stil van’ en ‘ongelofelijk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederland zet reisadvies Oekraïne op rood: ‘Zo snel mogelijk het land verlaten’
Sluiten