Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort Reizen 30 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is bijna Halloween: 5x uitstapjes naar middeleeuwse kastelen in Europa

Leuk om dit weekend in je eigen stad een Halloweenfeestje mee te pakken, maar wat is nou spookachtiger dan verblijven in een middeleeuws kasteel? In Europa zijn er genoeg mysterieuze kastelen, compleet met ophaalbruggen en hoge ronde torens, waar zich tussen de kasteelmuren de engste horrorverhalen zullen hebben afgespeeld… Metro tipt je de vijf mooiste kastelen om een nachtje te verblijven.

Verstopt in de bossen of hoog in de bergen voor verdedigingsdoeleinden, de kastelen staan op de meest bijzondere locaties om Halloween door te brengen.

5x uitstapjes naar middeleeuwse kastelen in Europa

Voor als je deze Halloween net even wat anders wilt doen.

1. Kilmartin Castle – Argyll & Bute, Schotland

De geschiedenis van dit kasteel gaat ver terug, tot wel 1550. Het was toen in handen van de Campbell Clan en stond tweehonderd jaar leeg. Daardoor heeft het gerestaureerde kasteel veel van zijn originele kenmerken behouden. De stenen muren, grote openhaard en de gewelfde stenen plafonds en schietgaten, bijvoorbeeld. Het 16e-eeuwse kasteel is perfect voor een wandeling (of spooktocht) door de heuvels, of voor een autoritje door het Schotse landschap. Oké, een overnachting komt neer op duizend euro per nacht, maar dit eeuwenoude pareltje moest genoemd worden.

2. Mazures – Luik, België

Iets dichterbij huis, en ook wat goedkoper: een woning in Game of Thrones-stijl in België. Het maakt deel uit van het kasteel dat uitkijkt over de oevers van de rivier de Vesder. Na een volledige renovatie herbergt het kasteel nu een vakantiehuis in de linkervleugel van de toren. Steek je de middeleeuwse brug over en ga je het huis binnen, dan beland je in de woning van 100 m2, met een moderne woonkamer en keuken. Volg de wenteltrap naar boven en je komt uit bij de twee slaapkamers.

3. Rower Fort Devon, Engeland

Terug naar Engeland, waar een boerderij op het landgoed van Sir Francis Drake uit 1827 intussen is omgetoverd van een „cottage” tot een uniek nachtje weg. Het Rower Fort: een gotisch fort aan de Jurassic Coast in Devon, Engeland. De traditionele boerderij in combinatie met de toren met kantelen en folly’s is een bijzondere combinatie. Nog een bonus: het fort heeft een hot tub waaruit je overdag panoramisch uitzicht hebt, en ‘s nachts kan genieten van de vallende sterren.

4. Manorbier Castle – Pembrokeshire, Wales

We kunnen er niet omheen dat de meest spookachtige en mysterieuze kastelen van Europa in Groot-Brittanië staan. Net als dit Normandische kasteel uit de twaalfde eeuw, gelegen in het pittoreske dorpje Manorbier in Pembrokeshire. Een nachtje in dit 12e-eeuwse kasteel is als een reis terug in de tijd, waarbij je wordt ondergedompeld in de rijke geschiedenis van de Welshe folklore, terwijl je uitkijkt over het water van de baai van Manorbier en de kliffen aan de kop van de vallei bewondert. Plus het kasteel beschikt over een diepe put die ooit diende als smokkelaarstunnel én er is een kerker-tentoonstelling.

5. Narrow Water Castle County Down, Noord-Ierland

Als afsluiter: een appartement in het majestueuze Narrow Water Castle in Noord-Ierland, waarvan het oorspronkelijke kasteelgebouw dateert uit de jaren 1680. Onlangs is het gerenoveerd tot een luxe appartement met kenmerken als de lokale graniet aan de buitenkant en het balkenplafond aan de binnenkant. Die maken dit huis de perfecte keuze voor een nachtje weg in het Ierse platteland.

Kies voor een onvergetelijk avontuur: de 4 mooiste bestemmingen in de woestijn

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Het is bijna Halloween: 5x uitstapjes naar middeleeuwse kastelen in Europa
Sluiten