Esther van Dijk
Esther van Dijk Reizen 1 okt 2021

Unieke nachtjes weg in Nederland: slaap in een watertoren, windmolen of op een privé-eiland

Ga een uniek nachtje weg deze herfst! Het najaar is weer aangebroken en naast een stedentripje in Europa kun je ook heel leuk een nachtje weggaan binnen eigen landsgrenzen. Iedereen houdt van een klassieke blokhut of een gezellig bungalow, maar hoe zit het met meer ongebruikelijke accommodaties?

Unieke accommodaties

De vijf unieke accommodaties in Nederland zijn geïnspireerd door de Netflix serie The World’s Most Amazing Vacation Rentals. In deze vijf accommodaties zul je gegarandeerd een onvergetelijke reis maken binnen de eigen landsgrenzen. De lijst bevat onder andere woonboot, windmolen een Tjalk. Hieronder worden de vijf unieke accommodaties beschreven.

Privé-eiland bij Maastricht

Je leest het goed ja, een privé eilandje. Op slechts 3,1 kilometer afstand van Maastricht kun je op je eigen privé-eilandje verblijven in een bootlodge voor twee personen. De lodge bevat een comfortabel bed, badkamer en een keuken. Vanaf je terras heb je een prachtig uitzicht over het water. Tot 1 november kun je een bootje huren om vanaf je eilandje een tochtje te maken over de Pietersplas of de Maas.

Privé-eilandje: genieten van bourgondisch Maastricht en de rust op het water. Bron: Vrbo via Holidu.
Privé-eilandje: genieten van bourgondisch Maastricht en de rust op het water. Bron: Vrbo via Holidu. Holidu

Traditionele windmolen in De Ronde Venen

Geniet van een rustieke sfeer in een typisch Nederlandse windmolen in De Ronde Venen. De molen bestaat uit drie slaapkamers voor elk twee personen, een badkamer, keuken en woonkamer. In de molen geniet van je van de rust van het platteland, maar je bent ook binnen no-time in het bruisende Amsterdam.

Windmill close to Amsterdam, 3 bedrooms, bathroom, kitchen, living room, view. Bron: Vrbo via Holidu.
Windmill close to Amsterdam, 3 bedrooms, bathroom, kitchen, living room, view. Bron: Vrbo via Holidu. Holidu

Woonboot aan de Prinsengracht in Amsterdam

Amsterdam staat er om bekent: woonboten. Je ziet ze overal liggen, maar je hebt er misschien nog nooit eentje van de binnenkant gezien: nu is je kans. De ‘Prinsboat Studio’ ligt midden in het centrum en je kunt er met vier personen overnachten. Vanuit de woonboot kijk je je ogen uit. Aan de waterkant zie je bootjes langs komen en de grachtenpanden kant zie je mensen langslopen.

De Prinsenboat Studio. Bron: Vrbo via Holidu.
De Prinsenboat Studio. Bron: Vrbo via Holidu. Holidu

Watertoren bij Hoogezand-Sappemeer

Droom weg in een voormalige watertoren uit 1800 op het Groningse platteland. Je hebt de watertoren helemaal voor jezelf en je kunt er met acht personen overnachten. De authentieke details van de toren zijn bewaard gebleven, maar inmiddels zijn alle moderne snufjes die voor het nodige comfort zoeken toegevoegd. Bovendien geniet je in de watertoren van een warme en gemoedelijke sfeer.

Het Torentje van Trips / De Watertoren (B&B). Bron: Vrbo via Holidu.
Het Torentje van Trips / De Watertoren (B&B). Bron: Vrbo via Holidu. Holidu

Tjalk, schip ahoi!

Voel je vrij en een echte avonturier op een tjalkjacht ‘De Pelikaan’ bij Enkhuizen. Aan boord van het jacht zijn zes slaapkamers waar tot twaalf personen kunnen overnachten. De tjalk beschikt voer een vier badkamers, een bar, een gemeenschappelijke lounge en een keuken. Geschikt voor kinderen en gegarandeerd een unieke ervaring rijker.

Tjalkjacht Pelikaan. Bron: Vrbo via Holidu.
Tjalkjacht Pelikaan. Bron: Vrbo via Holidu. Holidu

Slapen in een windmolen of zeilboot: 5 unieke accomodaties binnen Europa

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Unieke nachtjes weg in Nederland: slaap in een watertoren, windmolen of op een privé-eiland
Sluiten