Redactie Metro
Redactie Metro Reizen 29 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Boven de wolken van Shanghai staat het hoogste hotel ter wereld

Dat Chinezen graag wereldrecords breken, is niet geheel onbekend. Ook dit keer presteren ze het in Shanghai om het hoogste hotel ooit te bouwen. Met jawel, uitzicht over de wolken en de hele stad.

The J Hotel Shanghai Tower opende op 19 juni haar deuren en is er eentje van jewelste. Op de bovenste etages van het mega hoge gebouw vinden gasten het hotel. De toren is 632 meter hoog en daarmee het grootste gebouw in heel China. Wat zeggen we, in heel de wereld. Het indrukwekkende hotel heeft 165 kamers, waarvan 34 suites. Gasten kunnen gebruik maken van de 24/7 butlerservice, toiletartikelen van dure merken als Hermes en Diptyque, een luxe spa en nog een hele hoop andere extra’s.

China verhoogt limiet op kinderen, maar of dat de problemen gaat verhelpen?

Duurste Shanghai Suite

Wie de website van het hotel bekijkt, ziet de welvaart van het beeldscherm afdruipen. Marmeren vloeren, flamboyante meubels en ultra luxueuze kamers. Alles roept ‘rijkdom’ op de foto’s. Heb je nog wat geld over na dit rustige jaar? Het hotel heeft hyperluxe vier suites, waarvan de duurste, de Shanghai Suite, 380 vierkante meter groot is. Tijdens het verblijf heb je niet alleen toegang tot een comfortabele slaap- en badkamer. Nee, je beschikt over een salon, studeerkamer, keuken, fysiotherapieruimte en een omkleedruimte. De exacte prijs is helaas niet bekend, maar het zal niet gaan om een ‘koopje’.

Concurrerende hotels in China

De J Suite, net een gradatie onder de Shanghai Suite, kost 67.628 RM per nacht. Dat komt neer op ruim 8.800 euro. De goedkoopste kamer kost 3.601 Chinese Renminbi (RMB), wat omgerekend ruim 460 euro per nacht is. In het hotel zijn verschillende restaurants met bijvoorbeeld een Japanse, Italiaanse of Kantonese keuken. Het J Hotel behoort tot magnaat Jin Jiang International. Een soort gigantisch, Chinees Van Der Valk, maar dan net even anders. Jin Jiang is een van de grooste bedrijven voor de hotel- en toerismebranche in China.

Door de pandemie wordt er minder gereisd dan normaal. Maar de concurrentiestrijd tussen Chinese hotels stopt nooit. Het Ritz Carlton in hoofdstad Honk Kong claimt namelijk het hoogste hotelzwembad en de hoogste hotelbar ter wereld te hebben. In China kan het altijd hoger, nieuwer en duurder.

Dit zijn de duurste steden ter wereld om te wonen (en dit de goedkoopste)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boven de wolken van Shanghai staat het hoogste hotel ter wereld
Sluiten