Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 7 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Tips voor een weekend weg in eigen land

Toeristen weten de Kop van Noord-Holland de laatste jaren steeds beter te vinden. In deze serie: wat vinden zij daar eigenlijk? In deel drie geeft Metro je tips om culinair te genieten in de Kop van Noord-Holland. Meer info? Dagjeuitindekop.nl.

Het najaar is het perfecte seizoen om lekker uit eten te gaan. We zitten meer binnen en het wildseizoen begint bijna. Ga op amusetour in Den Helder en Schagen of maak een culinaire wandeling waarbij je van restaurant naar restaurant hopt! Tijdens een amusetour proef je ambachtelijke amuses in combinatie met mooie wijnen. Het menu is samengesteld door chef-koks en sommeliers.

Moe van al dat eten en drinken? Dan blijf je toch gewoon gezellig een nachtje slapen.

Overnacht in het Hotel van Schagen. Dit prachtige designhotel ligt op de route van de Amusetour boven het deelnemende Restaurant Stiel.

Amuse-feestje en slapen op een oud vrachtschip in Den Helder

Zet zondag 18 november maar in je agenda, want dan vindt voor de eerste keer de Amusetour in Den Helder plaats. Het ‘amuse-feestje’ vindt plaats op en rondom Willemsoord. Dit unieke complex, wat vroeger de scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine was, is nu een prachtig monumentaal deel van Den Helder dat zich gaandeweg verder ontwikkelt tot open stadsdeel.

Wil je na alle amuses en wijntjes blijven slapen? Slaap dan op het op De Stevenaak Antje aan de kade van Willemsoord. Antje is gebouwd als zeilend vrachtschip in 1875 en is daarmee een van de oudste zeilende vrachtschepen van het land. Omdat in het interieur is gewerkt met mooie en duurzame materialen heeft het schip van binnen een mooie warme luxe uitstraling gekregen waar het als gast zeer goed verblijven is.

Overnacht in het Hotel van Schagen. Dit prachtige designhotel ligt op de route van de Amusetour boven het deelnemende Restaurant Stiel.

Amuses en design in het gezellige Schagen

Een week later, op zondag 25 november, is de Amusetour in Schagen. Schagen is een Noord-Hollands provinciestadje, dat haar stadsrechten verwierf in de 15e eeuw. De gemoedelijke sfeer die in Schagen hangt, voel je wanneer je door de smalle winkelstraatjes loopt of aanschuift bij één van de terrassen rond het gezellige marktplein, tegenover de Grote Kerk.

Heerlijk slapen na het dineren in Schagen? Geen probleem. Overnacht in het Hotel van Schagen. Dit prachtige designhotel ligt op de route van de Amusetour boven het deelnemende Restaurant Stiel. Perfecte match van de vrijheid van een appartement en het comfort van een hotel.

Wil je meer informatie over culinaire weekendjes? Kijk dan even op dagjeuitindekop.nl

In samenwerking met Holland boven Amsterdam

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tips voor een weekend weg in eigen land
Sluiten