Rosan de Vos
Rosan de Vos Reizen 28 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe regels omtrent handbagage Ryanair

Vlieg je binnenkort met Ryanair? Grote kans dat je nu al stress hebt voor het inpakken van je koffer. Vanaf 1 november hanteert de vliegtuigmaatschappij namelijk nieuwe regels omtrent handbagage. Een opfriscursus: wat verandert er ook alweer precies?

Handbagage vóór 1 november

Voor 1 november mag je twee stuks handbagage gratis meenemen. Een klein stuk handbagage in de cabine en een groot stuk handbagage in het ruim. Tenzij je met priority-ticket reist, dan mogen beide stukken mee in de cabine.

Handbagage ná 1 november

Na 1 november mag je in plaats van twee gratis stukken handbagage, nog maar één klein stuk handbagage gratis meenemen. Wil je toch een grote trolley in het opbergvak boven je hoofd? Dan boek je een priority-ticket. Deze kost 6 euro voor een enkele reis. Let op: deze optie is voor maximaal 95 van de 189 passagiers te boeken. Heb je dit niet gekocht of was je te laat? Dan kun je voor acht euro een koffer van tien kilo bijboeken, die vervoerd wordt in het ruim.

Waarom doet Ryanair dit? Om, naar eigen zeggen, het in- en uitstappen vlotter te laten verlopen.

Ruimbagage

Heb je aan alleen handbagage niet genoeg? Dan kun je voor een vast tarief van 25 euro (laagseizoen) of 35 euro (hoogseizoen) een koffer van twintig kilo bijboeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De nieuwe regels omtrent handbagage Ryanair
Sluiten