Redactie Metro
Redactie Metro Reizen 12 aug 2018 / 10:35 uur

Dichtbij op vakantie: de mooiste eilanden van Europa

Voor een vakantie met een hoog Instagram-gehalte hoef je niet per se de oceaan over te vliegen. In Europa zijn er genoeg eilanden met tropische allures die je spontaan alle stress, regen en andere Hollandse ongemakken doen vergeten. Hoog tijd om die bucketlist aan te vullen.

Het lijstje is afkomstig van de website Travel + Leisure, die haar lezers vroeg om een lijstje met de tofste eilanden in Europa. Er werd daarbij niet enkel gelet op de aanwezige natuur, ook de activiteiten, de cultuur en de gastvrijheid van de locals werd in acht genomen. Nieuwsgierig? Komt-ie!

1. Paros, Griekenland

Het is niet toevallig dat de Griekse eilanden de top vijf beheersen: er is veel te zien én bijna het hele land is ontzettend fotogeniek. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het lekkere eten… Paros is één van de twintig eilanden van de Cycladen. De grootste troeven? De natuur, het overaanbod aan fijne tentjes en de goedkope drank.

2. De Orkney-eilanden in Schotland

Gek op mooie landschappen? Dan zijn de Orkney-eilanden echt een droombestemming voor jou. Naast verbluffende stranden vind je er ook toffe winkels, kunstgalerijen en charmante, kronkelende straatjes om meteen verliefd op te worden.

3. Azoren, Portugal

Na amper vier uur vliegen sta je al op de betoverende Azoren, waar de natuur zonder meer indrukwekkend is. Je vindt er heuvels, kraters, vulkanen en kliffen bovenwater. Onderwater leven er maar liefst 25 soorten walvissen, dus met wat geluk spot je er zelf eentje.

4. Santorini, Griekenland

Als er één bestemming is die je ongetwijfeld al vaak voorbij hebt zien komen op Instagram, dan is het ongetwijfeld Santorini, een Grieks eiland dat verdacht veel weg heeft van een schilderij. Wie de drukte wil ontsnappen, kan gemakkelijk met een zeilboot een dagtocht maken naar de nabijgelegen vulkaan.

Dichtbij op vakantie: de mooiste eilanden van Europa
Santorini. Foto: Unsplash

5. Skye Schotland

Houd je van lange wandelingen in de ongerepte natuur? De Schotse bergen zijn perfect. Maar daarnaast zijn er natuurlijk ook al de prachtige kastelen, de rijke geschiedenis en de lokale whisky’s. Waar kunnen we dat ticket boeken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Dichtbij op vakantie: de mooiste eilanden van Europa
Sluiten