Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 23 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

De 10 meest geïnstagramde steden van Europa

Eén van de dingen die we het liefste doen op reis is fotograferen. En laat Instagram nou het populairste platform zijn om die foto’s vervolgens te dumpen. We kregen van Holidayguru de top 10 met de meest geïnstagramde steden van Europa. Ben jij in alle steden geweest?

1.      Londen

Met stip op nummer één staat met meer dan een miljard posts Londen. Mooie plaatjes van de London Eye, de Tower Bridge, rode dubbeldekkers en fotogenieke straatjes als Carnaby Street vullen de hashtag van de Britse hoofdstad.

2.      Parijs

https://www.instagram.com/p/BmzFPwNF_dD/

Achter Londen vinden we de stad van de liefde: Parijs! Meer dan 88 miljoen foto’s zijn al gedeeld van de Franse hoofdstad. Uiteraard zijn kiekjes van de Eiffeltoren zeer geliefd, evenals plaatjes van het Louvre en de Seine.

3.      Istanboel

https://www.instagram.com/p/Bmq-njNA1zA/

De unieke mix van oost en west maakt Istanboel, waar Europa en Azië samenkomen, erg fotogeniek en goed voor je Instagram feed. Onder #istanbul vind je meer dan 60 miljoen foto’s genomen in Istanboel. meer dan genoeg travelinspiratie voor een reisje naar de Turkse stad!

4.      Barcelona

Barcelona is een van de populairste stedentrips binnen Europa, dus het is niet zo gek dat de Spaanse stad ook op Instagram goed vertegenwoordigd is. De Sagrada Familia, Park Güell en de stranden van Barcelona zijn bijzonder fotogeniek.

https://www.instagram.com/p/BjeYAoXgiIG/

5.      Moskou

Een foto van Moskou’s moderne skyline staat op Instagram direct naast een plaatje van de kleurrijke, 16e eeuwse Basiliuskathedraal op het Rode Plein en laat zo direct de enorme diversiteit van de Russische stad zien.

6.      Berlijn

Ben je wel echt in Berlijn geweest als je geen foto op Instagram hebt geplaatst van de Berlijnse Muur of de Brandenburger Tor? Instagram staat vol met picture-perfect plaatjes van de Duitse hoofdstad. Met meer dan 31 miljoen posts staat Berlijn op de 6e plaats in deze top 10.

7.      Madrid

https://www.instagram.com/p/Bmytm5clwK9/

Madrid is de tweede Spaanse stad in deze lijst. Onder #madrid vind je veel voetbalgerelateerde posts, maar ook mooie foto’s van bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis van Madrid en Plaza Mayor.

8.      Amsterdam

En dan op nummer 8: ons eigen Amsterdam! Vloggers en bloggers zijn gek op onze hoofdstad en plaatsen heel wat foto’s op Instagram, poserend op smalle bruggetjes, langs de kanalen en voor het Rijksmuseum. Snap ik helemaal, want ik ben ook gek op Amsterdam!

9.      Rome

Het Colosseum, de Trevifontein en het Forum Romanum vormen de perfecte achtergrond voor een Instagram foto. Bijna 20 miljoen foto’s met #rome laten de mooiste plekken van de Italiaanse stad zien. Zeker even checken voordat je op stedentrip naar Rome gaat!

10.  Milaan

De Italiaanse modestad Milaan sluit deze top 10. Ga je binnenkort op citytrip naar Milaan, scroll dan zeker even door de meer dan 15 miljoen foto’s op Instagram voor héél veel inspiratie. Weet je direct welke plekken je echt niet mag missen.

Volg Metrolifestyle_NL op Instagram voor jouw dagelijkse portie travel, beauty, lifestyle, food en mode.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.