Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 30 mei 2018

Dit zijn de minst ‘lekkere’ vakantielanden

Laten we eerlijk zijn, eten blijft een belangrijk deel van ons leven, ook op vakantie. Niet gek dat je een vakantiebestemming kiest op basis van de keuken. Lekker eten op vakantie? Dan kun je beter niet naar Egypte en Cuba gaan. Van alle continenten scoort de Aziatische keuken het hoogst en de Noord-Amerikaanse het laagst.

Smaken verschillen, maar het zal je waarschijnlijk niet verrassen dat Azië en Zuid-Europa door Nederlandse reisliefhebbers het beste beoordeeld worden als het op eten aankomt. Dit blijkt uit ongeveer 11.500 uitgebreide reviews van meer dan 3.500 Nederlandse reisliefhebbers op reisbeoordelingssite 27vakantiedagen.nl, die de Italiaanse pasta’s, Spaanse tapas en de Aziatische ‘streetfood-cultuur’ wel kunnen waarderen. Eten moet steeds vaker een belevenis zijn en ook op vakantie wordt dit belangrijker.

Noord-Amerika scoort niet zo hoog, maar voor een portie American Pancakes mag je ons altijd wakker maken. Foto: Pexels

De lekkerste vakantielanden

Toplanden volgende de Nederlandse reisliefhebber zijn Italië (9,1), Thailand (9), Griekenland (8,9), Indonesië (8,6), Portugal (8,5), India (8,4), Japan (8,4) Maleisië (8,3).

Thailand, India, Indonesië staan in het lijstje met lekkerste vakantielanden. Foto: Pexels

De minst ‘lekkere vakantielanden’?

Noord-Amerika scoort als continent met een 7,4 gemiddeld het laagst, gevolgd door Midden-Amerika en Zuid-Amerika (7,5) en Afrika (7,6). Cuba en Egypte zijn met een 6,6 en een 6,9 de minst gewaardeerde culinaire vakantielanden. En de Verenigde Staten staat als uitvinder van de junkfood ook niet heel hoog in de ranglijsten bij de Nederlandse vakantieganger. Opvallend genoeg scoort het Aziatische land de Filippijnen ook niet heel hoog.

Zin in exotisch fruit? Kies dan voor Azië of Zuid-Amerika. Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de minst ‘lekkere’ vakantielanden
Sluiten