Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 3 mei 2018

7 x de lekkerste hotspots voor een paar dagen Split

Nu de zomervakantie eraan komt, gaat waarschijnlijk een behoorlijk aantal Nederlanders dit jaar weer richting het steeds populairder wordende Kroatië. En dan is één van de steden die bij velen op de planning staat het plaatsje Split.

Hoewel Kroatië steeds moderner wordt, is het echter best even zoeken naar een aantal hippe eettentjes in de steden van het prachtige land. Daarom zet Metro een aantal fijne restaurants voor je op een rijtje voor tijdens jouw verblijf in Split.

Bokeria Kitchen & Wine Bar

De naam zegt het al: Bokeria heeft een keuken (voor heerlijk eten) en een heleboel wijn. En laten wij dat nou twee hele belangrijke (misschien wel de belangrijkste) factoren voor een goede vakantie vinden! Breng daarom zeker een bezoekje aan dit restaurant, die absoluut tot onze favoriet van de vakantie behoorde. Tip: reserveer wel even, want je bent niet de enige die hier graag wil eten. Adres: Domaldova ul. 8, 21000, Split

Toto’s Burger Bar

De plekken die er vaak als eerste een beetje hip gaan uit zien in een stad die aan het moderniseren is, zijn hamburgertenten. En ja, ook in Split zijn er plekken waar je goddelijke burgers kan eten in een leuke ambiance. Toto’s Burger Bar is er zo één. De burgers zijn lekker, niet duur (zo rond de 6 á 7 euro en dan krijg je er nog patat bij ook) en aan het uitzicht zal het niet liggen: je eet je burgertje met zicht op de zee. Adres: Trumbićeva obala 2, 21000, Split

Trattoria Bajamont

https://www.instagram.com/p/BUfEoJYlQzF/

Oké, hier zit je niet echt ín een restaurant, maar er buiten en het ziet er prachtig uit. Niet alleen het eettentje zelf trouwens, maar ook het eten. Visliefhebbers zijn hier aan het juiste adres voor een flink bord pasta, risotto of gewoon een lekker gebakken visje. Adres: 21000 3, Bajamontijeva ul., 21000, Split

BEPA

Goddelijk lunchen met een lekkere salade of een broodje? Dat kan bij BEPA, middenin Split. Het terras is een tikkeltje krap, maar wél heel gezellig en de bordjes waar je het eten op krijgt zijn eigenlijk al zo leuk dat je voorlopig niet meer weg wilt. Je kunt hier trouwens ook ontbijten en dineren, dus je hoeft ook niet weg. De tonijnsalade is een aanrader. Adres: Narodni trg 1, 21000, Split

Torito Food Bar

https://www.instagram.com/p/Bbmh2TeB2-E/

Aaargh wij houden zo van dit restaurant. Het ziet er vrolijk uit, het eten is lekker, je kunt er genieten van een goed stuk vlees… En het eten wordt opgediend alsof je in een sterrenrestaurant aan het dineren bent. Ben je niet, maar het gevoel is altijd lekker toch? We weten eigenlijk niet hoe we dit restaurant moeten categoriseren. Doen we dan ook lekker niet: gewoon heen gaan met die hap. Adres: Domaldova ul. 2, 21000, Split

Diocletian’s Wine House

Nog meer wijn, jeej! Bij Diocletia’s Wine House lijkt het net alsof je zo een wijnkelder ingedoken bent. Geniet hier van de lekkerste wijnen en borrelhapjes in een prachtige, mysterieuze ruimte of buiten op het sfeervolle terras. Je kunt hier regelmatig genieten van live-muziek, dus schuif hier aan als een leuk begin van een avondje uit. Adres: Julija Nepota 4, 21000, Split

Olive Tree

https://www.instagram.com/p/BfKCs7mA79Q/

Alleen de naam van dit restaurant klinkt toch al gezellig? Zo ziet het er ook uit. Olive Tree is een prachtig restaurant in Split, met goede stukken vlees en lekkere drankjes. Já ook hier zijn de wijnen om te smikkelen, maar voor wie niet drinkt is dit eveneens een perfecte plek voor een avondje dineren. Niet perse populair bij toeristen, wél bij locals. Logisch ook, want wij waren na één keer ook meteen fan van deze plek. Adres: Obala Hrvatskog narodnog preporoda 6, 21000, Split

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
7 x de lekkerste hotspots voor een paar dagen Split
Sluiten