Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 4 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Vanaf volgend jaar in een flits in Disneyland Parijs

Fans van Disneyland Parijs springen bij dit nieuws waarschijnlijk een gat in de lucht: vanaf volgend jaar kun je met een directe ‘flitstreinverbinding’ in slechts een ruime drieënhalf uur van Amsterdam in het pretpark belanden.

Niet alleen Disneyland Parijs, ook Parijs zelf is met deze trein op een steenworp afstand. De trein komt namelijk ook langs de luchthaven van Parijs, Charles de Gaulle. Dat meldt staatssecretaris Stientje van Veldhoven woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Niet meer via Brussel

Tot op heden is het nog niet mogelijk om vanuit Nederland met een directe treinverbinding naar Disneyland Parijs te gaan. Mensen die dat willen, moeten nog via Brussel overstappen op een sneltrein of in Parijs via de metro naar het pretpark.

Binnenkort dans jij in een mum van tijd tussen Minnie Mouse en de rest van alle Disneyfiguren. / Getty Images

Dat wordt dus helemaal anders: de Thalys gaat vanaf volgend jaar april dagelijks twee keer vanuit Amsterdam via Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel meteen door naar Charles de Gaulle en Marne La Vallée, de plaats waar het magische Disneyland gevestigd is.

Makkelijk naar andere plekken

Van Veldhoven: ,,De bestemmingen leveren een bijdrage aan de duurzame ambities van het kabinet, om het reizen met de trein aantrekkelijker te maken.” Je kunt vanaf de stations die de trein aandoet trouwens ook in een mum van tijd naar andere heerlijke Franse plekken, zoals Lyon en Nice.

Figuurtjes van Toy Story in Disneyland Parijs. / Getty Images

Wat de precieze reistijd gaat worden naar Disneyland Parijs? 3 uur en 41 minuten vanaf Amsterdam. En vanuit Rotterdam ben je in minder dan 3 uur in het pretpark: 2 uur en 58 minuten. Hoeveel een enkeltje gaat kosten is nog niet bekend, maar wie op dit moment met de Thalys naar Parijs gaat betaalt meestal een paar tientjes als hij/zij vroeg boekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.