Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 1 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

7 tips voor een update naar business class!

Probeer jij ook altijd een upgrade te krijgen naar businessclass als je gaat vliegen? Volgens de Britse reisjournalist en schrijfster Tilly Bagshawe heb je maar twee woorden nodig waardoor je een gratis upgrade krijgt naar de eerste klasse.

Hoe fijn zou het zijn om in alle rust heerlijk je benen te strekken in het vliegtuig, terwijl je een ‘verse’ maaltijd krijgt voorgeschoteld en je geen zorgen hoeft te maken over een irritante buurman. In business class kun je genieten van al deze luxe gemakken, maar doorgaans betaal je dus ook heel wat extra euro’s voor een retourtje.

Twee toverwoorden

Tilly Bagshawe vliegt duizenden kilometers per jaar en dat reizen doet ze het liefst met een beetje comfort. Voordat ze op reis gaat belt ze altijd naar de klantenservice van een vliegtuigmaatschappij en daar vraagt ze of het ‘revenue management’ al plaatsen in de eerste klasse vrij geeft. Bij revenue management worden prijs en beschikbaarheid tussentijds bijgesteld. Zo kan het dus zijn een vliegtuigmaatschappij ervoor kiest om mensen een upgrade te geven naar business class, zodat er op het laatste moment nog extra (goedkopere) economy tickets kunnen worden verkocht.

Airlines houden van loyale klanten. Foto: Pexels

Als de vlucht vol zit, dan heb je pech. Maar als de vlucht nog niet vol zit mag je volgens de journalist best om een upgrade vragen. Volgens haar is de kans groot dat er dan toch een stoel voor je wordt vrijgemaakt.

Frequent flyer

Luchtvaartexpert Henry Hartevelt zet zijn vraagtekens bij het trucje van Tilly Bagshawe. Volgens hem werkt dit trucje alleen als je een ‘frequent flyer’ bent van een bepaalde luchtvaartmaatschappij en jaarlijks heel wat kilometers aflegt, meldt Het Laatste Nieuws.

Extra tips voor een upgrade!

Mocht de truc van Tilly Bagshaw niet lukken dan hebben we nog wat andere tips voor je op een rij gezet.

  • Kom netjes gekleed! Airlines en cabinepersoneel zien liever geen vakantiegangers in korte broeken en in sandalen in hun dure business class.
  • Alleen maak je meer kans! Mensen die alleen reizen zullen sneller een upgrade krijgen naar business class dan stellen of families. 
  • In de zomer maak je meer kans! Business class wordt vaak gevuld met zakenreizigers en in de zomer krijgen luchtvaartmaatschappijen de business class minder snel vol. Je kans op een upgrade is dus groter in de zomer, maar ook tijdens feestdagen.
Reis alleen! Solo-reizigers krijgen eerder een upgrade dan stellen of groepen. Foto: Pexels
  • Kom niet extreem vroeg naar de incheck-balie. De kans is groter dat er op het laatste moment nog upgrades worden gegeven.
  • Boek via de website van de luchtvaartmaatschappij. Dit heeft te maken met loyaliteit, Airlines belonen graag loyale klanten en mensen die via hun eigen website boeken horen daar ook bij. 
  • Wees aardig en beleefd! Ook als je al 4 uur hebt zitten wachten op het vliegveld, blijf altijd aardig. Glimach, maak een praatje, het kan zomaar resulteren in een upgrade.
Wees een beetje aardig aan de balie. Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.