Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 3 feb 2018

Geen plannen dit weekend? Hier moet je zijn!

Ja, het liefst gaan wij op excursie naar tropische eilanden, een wilde jungle of een mooie oude stad. Maar Nederland heeft ook heel veel te bieden. Wij hebben de leukste events van komend weekend voor je op een rij gezet.

Rotterdam – Internationaal Film Festival Rotterdam

De 47e editie van het IFFR duurt nog tot zondag 4 februari en is een van de grootste publieksfestivals ter wereld. Het IFFR biedt niet alleen een heel ruim scala aan de nieuwste speelfilms en documentaires er meer dan film! Wat dacht je van optredens, talkshows, tentoonstellingen en masterclasses. Geen idee welke film je nou moet kiezen? Met deze mini-quiz moet het lukken.

Amsterdam – Moving Stories

Iedereen kent wel een bijzonder persoonlijk verhaal dat je altijd is bijgebleven. Van een familielid, een taxichauffeur in Thailand, een oud-collega of een verhaal dat je in een documentaire hoorde. Misschien heeft het verhaal je aan het denken gezet en bood het je een onverwachte levensles. Tijdens het eerste event van Moving Stories komen bekende en minder bekende Nederlanders samen en verrassen je met hun onbekende ‘moving’ story. Niet om iets te promoten, maar om jou mee op reis te nemen en te inspireren of motiveren. Sprekers zijn onder andere Ali B, fotojournalist Joeri boom en fotograaf Jimmy Nelson, die net terug is van een nieuwe expeditie. De verhalenvertellers nemen je mee op hun reis die buiten de gebaande paden gaat. Er zijn vijf routes die je als bezoeker zelfstandig kunt bezoeker met de fiets. 3 februari Amsterdam, kaarten zijn 85 euro.

Pleinvrees, TivoliVredenburg – Utrecht

Zin in een goed technofeestje? Een nieuw jaar, dus een nieuwe Pleinvrees. Het Amsterdamse partycollectief gaat op tour en staat zaterdag 3 februari in TivoliVredenburg. Wat je kunt verwachten? Een line-up met de muzikale dj Reinier Zonneveld, de Italiaanse multi-instrumentalist Giorgia Angiuli, een set van Gabriel Ananda en Olivier Weiter en nog een levende live-set van Seth Schwarz met melodieuze deephousebeats in combinatie met lyrisch vioolspel(!) en het tweekoppige discomonster Lovevestad, wiens live-set de zaterdagavond perfectie afrondt.

IFFR Groningen – Groningen

Heh het filmfestival is toch in Rotterdam, horen we je denken. Klopt. Maar in vijf dagen tijd biedt het Groninger Forum een dwarsdoorsnede van al het moois dat het International Film Festival Rotterdam te bieden heeft. Er worden meer dan 50 films vertoond, nog tot 4 februari!

UrbanFarmers – Den Haag

Europa’s grootste stadsboerderij, dat is hoe je de wekelijkse Dak Markt in Den Haag ook wel kunt noemen. Vlak achter de bekende Haagse markt presenteren verschillende ondernemers elke zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 (en doordeweeks op woensdag en vrijdag) hun verse producten. Voor op het boodschappenlijstje? Haagse honing, Haagsezwam (oesterzwammen op koffiedik), Fervena (verschillende vegan drankjes) en natuurlijk verse vis, groente en fruit! Zaterdag 3 februari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Geen plannen dit weekend? Hier moet je zijn!
Sluiten