Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 28 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Disneyland wordt nog leuker dankzij eigen brouwerij

Disneyland wordt natuurlijk al tijden gezien als the Happiest Place on Earth, maar er is nieuws dat het park toch nog net een tikkeltje leuker maakt: er komt een eigen brouwerij in het Amerikaanse pretpark, waardoor het nog aantrekkelijker wordt voor volwassenen.

Nou moeten wij zeggen dat we voor een bezoekje Disneyland eigenlijk helemaal geen volwassen dingen nodig hebben, maar een biertje op zijn tijd zeggen we ook in dat park absoluut geen ‘nee’ tegen. En aan het aantal enthousiaste reacties op het nieuws te zien, vinden meer Disneybezoekers het totaal geen probleem.

Bekende brouwerij

Volgens de Amerikaanse website Thrillist opent Disneyland een brouwerij van bijna 680 vierkante meter in samenwerking met Ballast Point Brewing, een bekende brouwerij in Amerika. Het zou de allereerste brouwerij ooit zijn in een park van Disney, en de brouwerij wordt geopend aan het einde van 2018, in het Downtown Disney gedeelte.

De brouwerij zou bestaan uit een bar en restaurant, waar het eten in het teken staat van the taste of San Diego: Mexicaans dus. Met daarnaast natuurlijk de brouwerij waar je uitgebreid onderzoek kunt doen en naar hartelust biertjes kunt proeven.

Een tekening van hoe de brouwerij er ongeveer uit gaat zien. / Instagram @ballastpointbrewing

Exclusief Disneybiertje

De brouwerij wordt gebouwd in Disneyland Californië, Amerika en je mag hier dus alleen een drankje drinken als je 21 jaar of ouder bent. Ben je dat, dan heb je de keuze uit een paar biertjes van Ballast Point die wereldberoemd zijn, zoals de Sculpin IPA en de Commodore American Stout. Maar voor de liefhebber zijn er ook een aantal exclusieve, speciaal voor Disney ontworpen limited-edition biertjes, die enkel in Disneyland te krijgen zijn. Hallo, die moeten we hebben!

,,Als een van de vooraanstaande brouwers in Zuid-Californië, voelen wij ons als team van Ballast Point vereerd om met zo’n icoon in onze grote staat te werken en de eerste brouwerij van Disneyland te worden", zegt Marty Birkel, eigenaar van Ballast Point Brewing in zijn statement.

,,We hopen dat zowel de lokale inwoners als bezoekers kunnen genieten van de geweldige sfeer, de seizoensgebonden gerechten en veel plezier (en bier) zullen beleven in onze prachtige brouwerij die we van plan zijn in Downtown Disney onder te brengen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Disneyland wordt nog leuker dankzij eigen brouwerij
Sluiten