Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 21 dec 2017

Slapen bij locals? Zo doe je dat

Als je op reis bent, is het leuk om naast de toeristische trekpleisters ook eens verborgen pareltjes van een stad of land te leren kennen. Maar hoe doe je dat? Het nieuwe reisplatform 2 glimpse koppelt je aan lokale bewoners en zo zie je je nieuwe bestemming op een hele andere manier.

Hidden treasures

Stel je gaat op vakantie naar Zweden. Dan kun je natuurlijk genoeg tips en tricks opzoeken via het internet, maar wij vinden tips van lokale bewoners vaak toch net even iets leuker. Ze kennen de hidden treasures en kunnen je precies vertellen waar je wel en niet moet eten (belangrijk). Maar tja hoe raak je in contact met een lokale bewoner?

Ondernemer Amber van den Putte stelde zichzelf precies een jaar geleden dezelfde vraag. Omdat ze het antwoord niet kon vinden, besloot ze 2 glimpse op te richten. „ Mijn dochters zitten op tweetalig onderwijs en zijn regelmatig in het buitenland. Ik wilde zelf eigenlijk ook weleens op uitwisseling. Het leek mij onwijs leuk om met locals het dagelijks leven in een land te leren kennen, maar ik wist niet goed hoe ik dat moest aanpakken. En zo is 2 glimpse ontstaan.”

Geen idee waar je naar toe moet? Laat je inspireren door locals

Hoe werkt het?

Zodra je een profiel hebt aangemaakt op de website, heb je de mogelijkheid om op uitwisseling te gaan. Of mensen kunnen bij jou op bezoek komen. We horen je denken is dat niet gewoon een soort van couchsurfing? Nee, dat is het niet want met dit nieuwe platform wil Amber zich echt richten op het aanbieden van een ontmoeting met een local en ervaren van het dagelijks leven.

„ Het is wel de bedoeling dat je het leuk vindt om andere mensen jouw dagelijks leven te laten zien. Je moet er een beetje energie in steken, zodat ze een nieuwe cultuur leren kennen. In principe verdien je er niets aan. Toch is het voor jezelf ook een leuke ervaring, want als je met een toerist door de stad loopt, kijk je op een hele andere manier naar je eigen omgeving. En als het gezellig is, kun je het jaar daarop bij je gasten langs gaan.”

Bekijk Londen eens op een andere manier. Foto: Pexels

2 glimpse zit in de beginfase, het bestaat pas sinds december 2017. De komende tijd wordt er veel moeite gedaan om in het buitenland bekendheid te krijgen. Dan wordt het natuurlijk leuk. Dan kunnen wij mensen uit het buitenland ontvangen of zelf in het buitenland bij een local op bezoek gaan. 2 glimpse richt de marketing op landen waar veel mensen Engels spreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Engeland, Zweden, Finland en India. India? „ Ja, omdat ze daar ook Engels spreken en het is een heel mooi en exotisch land.”  2 glimpse zit in de opstartfase en hoe meer mensen zich aan melden hoe groter het bereik zal worden.

Taj Mahal in India. Foto: Pexels

Kost het wat? En is het wel veilig?

Wij beginnen al een beetje te dromen over een vakantie naar India, maar we willen niet zomaar bij een onbekend persoon in de logeerkamer terecht komen. Gelukkig kun je van tevoren uitzoeken waar je terecht komt. Er is een mogelijkheid om te (video) chatten, zodat je van tevoren de persoon of het gezin waar je gaat slapen al een beetje kan leren kennen. Ook kan je gebruik maken van het eigen mailsysteem. „ Ik kan nooit 100% garantie geven dat het veilig is, maar via videochat kun je vaak wel een goede inschatting maken. Ik raad iedereen aan een check te doen van social media kanalen, zodat je beter kunt controleren wie deze persoon is. En reizen is ook een vorm van avontuur.”

Tot nu toe is 2 glimpse nog gratis (goed nieuws). Maar in de toekomst wordt er wel een bijdrage gevraagd, maar hey dan kun je dus wel gratis slapen en op een hele leuke manier een land en de mensen leren kennen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Slapen bij locals? Zo doe je dat
Sluiten