Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 10 dec 2017
Leestijd: 5 minuten

‘Mohsin is al 1000 dagen op wereldreis’

Tot aan zijn 20e was Mohsin Amdaouech alleen nog maar op vakantie geweest in Marokko. Op zijn 25e ging hij 13 maanden op wereldreis. Het reizen beviel hem goed, zo goed dat de inmiddels reisblogger al 1000 dagen van zijn vrijheid aan het genieten is.

Na zijn studie commerciële economie wilde Mohsin graag een mooie wereldreis maken. „Hoi, ik ben Mohsin, ik heb 16.500 euro gespaard, ik ga op reis en kom pas terug als ik nog 2 euro over heb. Volg mijn reis en like mijn pagina”, schreef hij op zijn Facebookpagina Mohsin op Wereldreis. Binnen 24 uur had Mohsin op Wereldreis, zoals hij op zijn pagina’s heet, al 2000 volgers en dat zijn er inmiddels meer dan 80.000. Mohsin heeft inmiddels 48 landen bezocht en zal voorlopig nog wel even op reis blijven. Duizend dagen op reis, wie droomt daar nou niet van? We spreken de globetrotter als hij net is aangekomen in Cusco, een stad in Peru. Hij slaapt de komende twee weken bij een gastgezin en gaat Spaans leren.

Via zijn social media moedigt hij andere mensen aan om ook op reis te gaan. „Ik wilde ultieme vrijheid en onafhankelijkheid ervaren, daarom ging ik op reis. Ik vond het leuk om mensen te inspireren om ook op reis te gaan, veel mensen dromen ervan, maar doen het niet.”

WHOOP WHOOP! 1000 DAGEN VRIJHEID/AVONTUREN/ VAKANTIE!!!✈️❤️🌎🕶🌴🌞Ik ging slapen met een doezoe dromen en werd wakker met een ton aan ervaringen! 1000 dagen vakantie! Je kunt er amper over dromen! Het is bijna onwerkelijk dat ik deze mijlpijl heb bereikt in mijn leven. Als je 1000 dagen deelt door de gemiddelde 21 vakantiedagen die een Nederlandse staatsburger van zijn of haar werkgever krijgt, dan komt het erop neer dat ik mijzelf 47 jaar aan vakantiedagen heb getrakteerd! Ik gunde mijzelf een jaar in mijn mensenleven om te doen waar ik het meest van houd, alvorens ik aan een standaard leefpatroon zou gaan beginnen. Doordat ik alles met veel passie, liefde en enthousiasme deed heb ik Elhamdullilah van Allah nog langer mogen reizen en tegelijkertijd de mogelijkheid gehad om mensen te inspireren. Ik sta stil bij het feit dat ik dit allemaal heb kunnen doen. Het is een voorrecht die niet veel mensen hebben. Alles wat ik heb gedaan was om te reizen en de wereld te zien. Letterlijk elke cent dat ik had heb ik uitgegeven aan mijn 1000 dagen vrijheid. Ik ben een appartement in Marokko, twee Marokkaanse bruiloften of een dikke nieuw Audi A5 lichter, but I had the focking best time of my life without any limits. Niets was me te gek. ik wilde alles doen, alles meemaken, niets mislopen, geen ervaring of moment. Ben je benieuwd hoe zo’n duizend dagen er ongeveer uit ziet? Klik dan op play! Als laatst wil ik iedereen bedanken voor het volgen. Zonder jullie zou ik nooit de duizend dagen hebben bereikt. Ik hoop dat jullie van mijn reizen hebben genoten?Ik wens jullie allemaal veel reisplezier toe! LIKE, REAGEER, TAG en DEEL!#mohsinopwereldreis

Posted by Mohsin op wereldreis on Wednesday, December 6, 2017

Wauw, ben je echt al 1000 dagen niet thuis geweest?
Op mijn 25e vloog ik naar Rio de Janeiro in Brazilië. Ik wilde één jaar in mijn leven reserveren om de wereld te zien. Dat is drie jaar geworden. Ik mis mijn familie en vrienden wel, ik ben een familiemens, dus ik ben wel een paar keer terug naar Nederland gegaan om ze even te zien. Ik denk dat ik zo’n 95% in het buitenland ben en 5% in het Nederland. In december trouwt er een familielid en dan vlieg ik wel even terug naar Nederland.

Je bent in 48 landen geweest, wat is de mooiste plek waar je bent geweest? Oké vooruit, je mag er drie kiezen!
Ja, dat is alsof je vraagt of ik moet kiezen tussen mijn kinderen haha! Oké, ik heb geen kinderen, maar toch. Elk land heeft zijn charme. Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Filipijnen hebben wel echt mijn hart gestolen. Maar Brazilië, Colombia, Peru, Australië, Thailand en Indonesië blijven ook elke keer weer verrassen!

Hobbiton Movie Set. Foto: privé beeld

Zijn er ook plekken waar je niet meer heen wilt?
Honduras en Guatemala. Het zijn mooie landen hoor, maar ik hoef er niet per se weer naar terug.

Ben je nooit eenzaam?
Eenzaam? Nee, ik vermaak me wel. Ik leer heel veel nieuwe mensen kennen. Af en toe komt er een vriend mijn kant op, zoals laats in Japan. Ook spreek ik soms af met mensen die ik eerder tijdens mijn reis heb ontmoet. En laatst heb ik twee weken gereisd met iemand die mij op social media volgde. En als ik mijn familie te erg mis, dan boek ik een ticket naar huis. Daar ga ik dan ook niet al te moeilijk over doen.

Wat is het gekste dat je hebt mee gemaakt?
Het leuke van reizen is dat je zoveel mensen leert kennen. Toen ik in Abu Dhabi was kreeg ik via een Facebook een uitnodiging van iemand en werd ik meegenomen naar de Formule-1 Grand Prix, het concert van Rihanna en bij de after-party stond ik op 1 meter afstand van Drake en dat allemaal op 1 dag. Ook ben ik in India een keer van straat geplukt om in een Bollywood film te spelen.

WHOOP WHOOP! 1000 DAGEN VRIJHEID/AVONTUREN/ VAKANTIE!!!✈️❤️🌎🕶🌴🌞Ik ging slapen met een doezoe dromen en werd wakker met een ton aan ervaringen! 1000 dagen vakantie! Je kunt er amper over dromen! Het is bijna onwerkelijk dat ik deze mijlpijl heb bereikt in mijn leven. Als je 1000 dagen deelt door de gemiddelde 21 vakantiedagen die een Nederlandse staatsburger van zijn of haar werkgever krijgt, dan komt het erop neer dat ik mijzelf 47 jaar aan vakantiedagen heb getrakteerd! Ik gunde mijzelf een jaar in mijn mensenleven om te doen waar ik het meest van houd, alvorens ik aan een standaard leefpatroon zou gaan beginnen. Doordat ik alles met veel passie, liefde en enthousiasme deed heb ik Elhamdullilah van Allah nog langer mogen reizen en tegelijkertijd de mogelijkheid gehad om mensen te inspireren. Ik sta stil bij het feit dat ik dit allemaal heb kunnen doen. Het is een voorrecht die niet veel mensen hebben. Alles wat ik heb gedaan was om te reizen en de wereld te zien. Letterlijk elke cent dat ik had heb ik uitgegeven aan mijn 1000 dagen vrijheid. Ik ben een appartement in Marokko, twee Marokkaanse bruiloften of een dikke nieuw Audi A5 lichter, but I had the focking best time of my life without any limits. Niets was me te gek. ik wilde alles doen, alles meemaken, niets mislopen, geen ervaring of moment. Ben je benieuwd hoe zo’n duizend dagen er ongeveer uit ziet? Klik dan op play! Als laatst wil ik iedereen bedanken voor het volgen. Zonder jullie zou ik nooit de duizend dagen hebben bereikt. Ik hoop dat jullie van mijn reizen hebben genoten?Ik wens jullie allemaal veel reisplezier toe! LIKE, REAGEER, TAG en DEEL!#mohsinopwereldreis

Posted by Mohsin op wereldreis on Wednesday, December 6, 2017

Is het nooit vermoeiend al dat reizen?
Het is geweldig! Maar ja, ik ben wel aardig gesloopt! De afgelopen drie maanden ben ik elke dag vroeg wakker geworden, je bent continu aan het ontdekken. Van s’ochtends vroeg tot aan s’avonds laat. En ik moet ook elke dag een beetje werken. Of nouja werken, ik moet mijn social media natuurlijk wel een beetje blijven aanvullen en video’s maken. En ik moet mijn reisbureau ook een beetje up-to-date houden, al wordt het meeste werk vanuit Nederland gedaan. Toch ben ik nog steeds heel erg blij dat ik mijn droom kan waarmaken en zoveel van de wereld kan zien.

Wat voor tips heb je voor mensen die nog nooit een verre reis hebben gemaakt?
Ik geef ze nu al mee, het gaat een van de beste, leukste, meest interessante en gruwelijkste momenten van je leven worden! Je hoeft echt niet alles van tevoren plannen. En maak je niet teveel zorgen. Je bent echt niet de eerste die op reis gaat, dus je zult altijd wel een hotel vinden.

Duiken op de Gili's. Foto: privé beeld

Heb je met dat idee ook je online reisbureau opgezet?
Ja, op mijn site Nietnadenkengewoondoen.nl staan persoonlijke tips voor een geweldige vakantie. Ik heb meerdere thema’s en op de meeste plekken ben ik ook echt zelf geweest. Mochten mensen niet weten waar ze heen willen, dan kunnen ze mij ook altijd gewoon even appen. Ik gun het iedereen om op reis te gaan.

Ik ga het toch even vragen: hoe zie jij jezelf over vijf jaar? Ben je dan nog al tijd op reis?
Nou ik heb niet de ambitie om een soort nomadenbestaan op te bouwen. Uiteindelijk wil ik ook wel gewoon huisje, boompje, beestje. Nederland is toch mijn thuis hoor! Dat waardeer je pas als je zoveel op reis bent.

Uiteindelijk voelt Nederland voor Mohsin toch echt als thuis. Foto: privé beeld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.