Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 15 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Serieuze plannen voor een drijvende stad

Het klinkt een beetje als een script voor een sciencefiction film, maar er zijn plannen voor ‘s werelds eerste drijvende stad. Een team van experts werkt aan een prototype waarmee een onafhankelijke stad zou verschijnen in de wateren dicht bij Frans-Polynesië.

‘Start-up land’

Het plan is in de wereld geroepen door de non-profitorganisatie het Seasteading Institute, dat in 2008 is opgericht in San Francisco. De organisatie is ongeveer 10 jaar bezig geweest om het publiek ervan te overtuigen dat ‘seasteading’ een haalbaar idee zou kunnen zijn. Joe Quirk, het brein achter dit project werd geinspireerd door het Burning Man festival in Nevada en Kevin Costners film Waterworld.

„Als je een drijvende stad zou kunnen hebben, dan zou het een soort start-up country worden," zegt Joe aan de NY Times. „Op het drijvende land kunnen we een enorme diversiteit aan mensen samenbrengen." De drijvende stad moet voor iedereen toegankelijk zijn.

60 miljoen dollar

Het team wil de komende drie jaar aan de slag gaan met het bouwen van huizen, hotels, kantoren en restaurants. De gebouwen zullen worden gemaakt van lokaal hout, bamboe, kokosnoten en gerecycled metaal en plastic. De kosten zullen oplopen tot zon 60 miljoen dollar.

Joe Quirk is gemotiveerd en hoopt rond 2050 zo’n duizend drijvende steden te kunnen realiseren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Serieuze plannen voor een drijvende stad
Sluiten