Maartje Hensen
Maartje Hensen Reizen 13 nov 2017

Instagram beroemd in Bako National Park

Het zweet gutst over onze lichamen, mijn benen kunnen bijna niet meer en mijn hoofd heeft inmiddels de kleur aangenomen van de welbekende groente tomaat. We lopen – of meer strompelen hijgend en zwetend – onze tweede track van de dag wanneer er een stel passeert. Het eerste wat me opvalt: wat ziet het meisje er fabulous uit. In haar sport top en strakke broek lijkt ze voorbij te zweven en niks duidt erop dat ze een fysiek zware inspanning levert. We zeggen netjes hallo – zo’n ongemakkelijk halve hallo als je een vreemde passeert en per ongeluk oogcontact maakt of naar haar borsten heb lopen staren. We strompelen verder en kijken elkaar even vreemd aan als we achter ons een meisjesachtige hoge gil horen.

Godsamme wat zijn we blij dat we aan het eind van de track een bootje terug hebben kunnen regelen, geen haar op ons hoofd die de tocht terug nog te voet had willen afleggen. De bootbestuurder maakt er nog een leuk toertje van ook. We zien speciale rotsen die je per voet nergens kan bekijken en hij vertelt dat de rots in de vorm van een cobra-hoofd – als je héél goed kijkt vanaf een specifiek punt – de attractie is geworden van Bako National Park in Kuching, Maleisisch Borneo. Wij kwamen meer voor de neusapen – ook wel Dutchman genoemd, omdat Indonesiërs vonden dat ze met dikke buiken en lange neuzen op de Nederlandse bezetters leken in koloniale tijden.

Terug aangekomen bij de steiger rent Rox snel naar het hoofdkwartier van het park, we moeten de boot halen en we hebben nog niet al onze spullen bij ons. Ineens staat de mooie meid van eerder voor mijn neus en vraagt: “Ben jij Maartje of Rox?” haha grapje, niemand kan mijn naam uitspreken dus het was meer “Are you Marscha or Rooks?” Mijn eerste gedachte: oh, ze is gestuurd door het hoofdkwartier omdat we ons nog niet hebben afgemeld en onze spullen liggen er nog. Maar het was nog veel gekker toen ze – lichtelijk zenuwachtig – vervolgde “OMG, I know you from Instagram”.

Rox en ik hebben het er wel eens grappend over gehad: hoe hilarisch zou het zijn als iemand ons herkent van Instagram? Nou, ik kan je vertellen: dat voelt heel raar. Op Instagram doen we wel ons best om er een beetje leuk aan te zien, en dan net op het moment dat je je minst charmante – lees: stinkende – zelf bent herkent iemand je. Lekker gênant. Maar wel lekker real. En Gretka – zo blijkt ze te heten – vindt het allemaal even fantastisch. Ik heb weinig mensen ontmoet zo blij als Gretka. Ze volgt al onze avonturen op de voet en had al eens tegen haar verloofde gezegd: wie weet komen we de meiden tegen in Maleisië. Haar verloofde – Nico – lijkt in eerste instantie helemaal niet geïnteresseerd in ons – stom meidengedoe dat Instagram – maar al snel raken we aan de praat over andere dingen en het is supergezellig! En haar eerste prangende vraag? Wie is nou eigenlijk wie? Tja, dat is wel een nadeel als lesbisch #travelcouple.

Gretka is ook te volgen op Instagram @mybeach_addiction, waar ze droomachtige strandfoto’s deelt van haar reizen!

Over de Reismeisjes

Als jonge – net afgestudeerde – twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor ‘nu’ te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto’s te maken. We kiezen alleen niet voor de makkelijkste weg: we beginnen onze reis namelijk in Rusland en trekken dan verder via China, Japan, Korea en zuidoost Azië! In mijn blogs voor Metro schrijf ik over onze avonturen. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Instagram beroemd in Bako National Park
Sluiten