Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 6 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

Wegdromen: een kijkje in ‘s werelds duurste hotels

Soms heb je van die momenten dat je je even wil verlekkeren aan dat wat je waarschijnlijk nooit kunt betalen. Die mooie tas, dat heerlijke jacht of – zoals wij op deze vrijdagmiddag – een overnachting in een van de duurste hotels ter wereld.

Zo kan het dat je zomaar opeens op de website van het Marandin Oriental hotel in Shanghai zit, zonder dat je plannen hebt daar ook daadwerkelijk naartoe te gaan. Nee, je wilt gewoon wel eens zien wat de presidentiële suite van dat hotel á ruim 22.500 euro per nacht te bieden heeft. Snappen wij helemaal, en daarom hebben wij een paar van de duurste hotels ter wereld voor je op een rijtje gezet. Om eens lekker ordinair te kunnen wegdromen bij al die rijkdom…

Marandin Oriental hotel – Shanghai

Foto: Marandin Oriental

Om dan maar meteen met dat hotel te beginnen: voor dat bedrag wat net genoemd werd (22.500 euro dus ongeveer) krijg je een volledige suite op de 25e verdieping van het Marandin Oriental hotel.

Foto: Marandin Oriental

Goed uitzicht gegarandeerd dus, waarvan je extra kunt genieten met een goede wijn want ook een wijnkelder is hier ‘gewoon’ aanwezig. Daarnaast krijg je een butler en meent het hotel niet al te moeilijk te doen over wanneer je in- en uitcheckt. Nou dat mogen we hopen voor dat bedrag…

Foto: Marandin Oriental

Shangri-La Bosphorus – Istanbul

Foto: Shangri-La Hotel

Istanbul is een prachtige stad voor een stedentrip. Dan kun je kiezen voor een prima hotel in een van de hippe buitenwijken, maar je kunt (als de kluis het toelaat) ook gaan voor de Shangri-La Suite in het Shangri-La hotel aan de Bosphorus.

Ook deze suite kost ruim 22.500 euro per nacht, maar dan heb je wel de volledige bovenste etage van het hotel tot je beschikking met uitzicht over de bekende rivier. Waarvan je op een van de drie balkons die bij de suite horen vast intens kunt genieten.

Foto: Shangri-La Hotel

St. Regis Villa – Mauritius

Pfoe, als we dromen over een ultieme vakantiebestemming dan popt er zoiets in ons hoofd. Wat is dit een prachtige plek om te verblijven zeg! De St. Regis Villa wordt dan ook omschreven als het grootste en meest luxueuze verblijf van het eiland.

https://www.youtube.com/watch?v=1uWFcBDRt5g

Voor ruim 25.000 euro per nacht geloven wij dat meteen en met het feit dat je er een privékok bij krijgt, kan het niet anders dan een fijne vakantie worden. Het enige waar wij voorlopig van smullen is de YouTube-video die ze van het verblijf gemaakt hebben…

Ty Warner Penthouse, Four Seasons – New York

Foto: Four Seasons Hotel

Hotels in New York zijn over het algemeen al pittig aan de prijs voor een beetje en leuk optrekje, maar dit penthouse waar je bijna 38.500 euro per nacht (!) voor betaalt slaat echt alles. Toch moeten ook wij toegeven: dit is een penthouse waar iedereen van droomt.

Foto: Four Seasons Hotel

Het is de hoogste hotelkamer van heel New York (hállo uitzicht waar je alleen van kunt dromen), er is een heuse bibliotheek en de wastafels zijn gemaakt van rotskristal. Trouwens: wij zouden nooit meer uit die badkamer vertrekken als wij hier zaten…

Foto: Four Seasons Hotel

Burj Al Arab – Dubai

Foto: Burj Al Arab

Waar andere hotels die wij noemden vooral hele dure (presidentiële) suites hebben, heeft dit hotel niets anders dan absurd dure suites. De goedkoopste suite van de Burj Al Arab is zo’n 2000 euro per nacht, de allerduurste meer dan 10.000 euro per nacht.

Daarmee is dit misschien – als je het geheel bekijkt – het allerduurste hotel ter wereld. Maar dan mag je wel gebruikmaken van de Rolls Royce, Mercedes- en helikopterdiensten van het hotel.

Foto: Burj Al Arab

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.