Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 17 sep 2017 / 14:26 uur

Ultieme Game of Thrones-reis: bezoek deze locaties!

Zoals het er nu naar uit ziet is de kans groot dat Game of Thrones pas in maart 2019 terugkeert. Om de tijd te overbruggen kun je mooi een bezoekje brengen aan een van de indrukwekkende Game of Thrones-hotspots, want de locaties waar de populaire HBO-serie wordt opgenomen zijn stuk voor stuk fascinerend.

Van Spanje, Kroatië, IJsland, Noord-Ierland, Marokko, er zijn meerdere sprookjesachtige plekken waar je je als Game of Thrones-fan vakantie kunt vieren. Genoeg slimme reisorganisaties die een speciale Game of Thrones-vakantie aanbieden, maar met een beetje research kun je ook heel makkelijk zelf een tripje boeken. Metro heeft de mooiste bestemmingen op een rij gezet.

Waar moet je heen?

Myvatn, IJsland – Beyond the Wall

IJsland is hot en steeds meer mensen ontdekken de laatste jaren de schoonheid van het mooie land. Het eiland was in seizoen twee al te zien in de serie en sindsdien is het toerisme in IJsland flink gestegen. In 2011 brachten zo’n 566.000 mensen een bezoekje aan het land en in 2015 waren dit er al meer dan één miljoen.

Myvatn, IJsland – Beyond the Wall

Aït Benhaddou, Marokko – Yunkai

De GoT-cast is op meerdere plekken in Marokko neergestreken, waaronder Aït Benhaddou in de Sahara-woestijn in Marokko. Het historische kasteel is een populaire plek die vaker in films en series wordt gebruikt.

Aït Benhaddou, Marokko – Yunkai. Foto: Colourbox

Essaouira, Marokko – Astapor

Ook de Marokkaanse kustplaats Essaouira komt voorbij in de serie. Het oude centrum van Essaouira werd door UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet en mede daarom is het een populaire bestemming bij toeristen.

Essaouira, Marokko – Astapor

Sevilla, Spanje – Watertuinen van Dorne

De Spaanse stad is meerdere malen gebruikt als decor voor de serie. Het Koninklijk Paleis van Sevilla is in seizoen 5 in meerdere aflevering te zien. Sevilla is een van de grootste steden van Zuid-Spanje en het is er bijna het hele jaar door warm.

Sevilla, Spanje – Watertuinen van Dorne

Belfast, Noord-Ierland – Iron Islands

De cast van Game of Thrones startte de opnames van seizoen 7 in Belfast. Naar verluidt zou een zeer groot deel in de Noord-Ierse hoofdstad zijn gefilmd. Belfast vaart lekker mee op het succes van Game of Thrones want er worden meerde GoT-tours georganiseerd. Niet alleen Belfast, maar ook andere delen van Noord-Ierland zijn gebruikt als decor. Boek je een toer? Dan word je meegenomen naar de spectaculaire The King’s Road, Winterfell, The Wall en Dragonstone.

Belfast, Noord-Ierland – Iron Islands

Split, Kroatie, Meereen

Kroatië wordt de laatste jaren steeds meer bezocht. Vooral Dubrovnik en Split zijn populair aan het worden. De omgeving van Split dient als het decor van King’s Landing en Meereen.

Split, Kroatie, Meereen. Foto: Colourbox

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Ultieme Game of Thrones-reis: bezoek deze locaties!
Sluiten