Redactie Metro
Redactie Metro Reizen 26 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe prijsvechter: Londen – New York voor 140 euro

Er is een nieuwe prijsvechter op de luchtvaartmarkt: de IJslandse vliegtuigmaatschappij Primera Air gaat vluchten verzorgen van Londen naar New York voor 140 euro.

Londen Stansted is het vliegveld waarvan de vluchten vertrekken en voegt zich hiermee bij de transatlantische markt. Ook vanaf Birmingham kan er vanaf april volgend jaar gevlogen worden. De bestemmingen zijn Newark Airport in New York en Logan Airport in Boston.

Een enkeltje zal zo’n 140 euro kosten, voor een retour betaal je gemiddeld 315 euro. Woon je in Nederland, dan zal je eerst een ticket naar Londen of Birmingham moeten betalen om je reis naar de VS vanuit daar te vervolgen. Gelukkig is ook dat niet zo duur.

En zoals dat gaat bij de gemiddelde prijsvechter, betekent het lage starttarief dat het om een volledig uitgeklede vlucht gaat. Met andere woorden: extra betalen voor ruimbagage en geld neerleggen voor maaltijden. Je kunt ook kiezen voor upgrade inclusief maaltijd, bagage en instapprioriteit ineen, dit kost je 58 euro voor een vlucht.

Weinig beenruimte

Oh en hadden we al gezegd dat je aan boord beschikking hebt over gratis wifi en oplaadpunten? Over de beenruimte zijn we minder te spreken. Je kunt wel extra beenruimte kopen, maar hiervoor betaal je 47 euro. Daarbij bedraagt die extra ruimte slechts 81 centimeter.

Al met al lijkt een retourtje Londen Stansted – Newark Airport voor Nederlanders niet per se aantrekkelijk. Maar als je bereid bent flink in te leveren op comfort, dan heb je voor een lage prijs een prima vlucht te pakken.

Primera Air gaat met haar goedkope vluchten Norwegian Air Shuttle achterna. Deze Noorse prijsvechter biedt vluchten aan vanaf een aantal plekken in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland naar kleine luchthavens in de VS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuwe prijsvechter: Londen – New York voor 140 euro
Sluiten