Erik Jonk
Erik Jonk Reizen 28 jul 2017

Mallorca is van ons! (6, slot): barvrouw Marijke

Mallorca is van ons! Dat is de naam van de realityserie die vanaf vrijdag 28 juli wekelijks wordt uitgezonden op de Metro-app en Metronieuws.nl. In zes afleveringen laten we in samenwerking met Telegraaf VNDG de werknemers van het populaire Club NL zien, die er tot en met eind augustus actief zijn.

Marijke Knol

Is dat nou hard werken, daar op Mallorca? Of vooral een zomer vol feest? We stelden de hele week dagelijks een hoofdrolspeler aan je voor. In aflevering zes, het slot: de in Hoogeveen geboren Marijke Knol (21). De nu in Groningen wonende hbo-studente communicatie draait haar eerste seizoen als barvrouw in Club NL op Mallorca.

Hoe vond je het om door de camera gevolgd te worden?

Leuk! Vooraf dacht ik wel ‘oh jeeh, ik weet niet wat dit gaat worden’. De cameramensen waren echter superaardig en stelden me op m’n gemak. Als we zelf vlogbeelden moesten maken en het was een keertje niet gelukt, dan was dat niet erg. Dan deed je het een dagje later gewoon nog een keer, heel relaxed. Zo ging het best wel op een natuurlijke manier.

Sta je in Nederland ook achter de tap?

Ook, maar ik heb al twee seizoen in een bar in Lloret de Mar gewerkt. In Groningen werkte ik twee jaar bij De Drie Gezusters en nu in de Enzo.

Samen met vriendin

Hoe kwam je nu op Mallorca en in Club NL terecht?

Een vriendin van mij, Susan, vroeg me in januari wat ik deze zomer ging doen. Ik zei dat ik vast wel weer naar Lloret zou gaan, lekker makkelijk. Susan zei ‘ik heb bij Club NL op Mallorca gesolliciteerd. Als jij dat nou ook doet, dan kunnen we misschien samen’. Eerst wist ik niet of ik daar moeite voor zou willen doen, maar dacht toen ‘waarom ook eigenlijk niet?’ Lloret had ik eigenlijk wel gezien en was toe aan iets nieuws. Uiteindelijk zijn we allebei aangenomen, wonen we samen in een appartement en staan we ook samen achter de bar.

Hoe zou je Club NL omschrijven voor mensen die het niet kennen?

Als een superleuke club met vooral een hele goeie sfeer en leuke mensen die er werken. Ik kende Club NL natuurlijk niet en wist dus nog niet of het bij me paste. Tot nu toe heb ik altijd in kroegen gewerkt en wist niet dat een club ook zoveel gezelligheid met zich mee zou brengen. Het publiek zorgt hier voor zó’n leuke sfeer. Als er een keer mensen zijn die hier minder goed passen, dan voelen ze dat ook en gaan zij weer weg. Moet kunnen, maar met bijna iedereen die naar Club NL komt, kan ik het goed vinden.

Mallorca is van ons! (6, slot): barvrouw Marijke
De hoofdrolspelers. De heren vlnr: Roy, Sjon en Daan. De dames vlnr: Janell, Marijke en Carmell.

Hoe ziet een dag van barvrouw Marijke er zo’n beetje uit?

Ik werk van half elf ’s avonds tot half zeven ’s morgens, zeven nachten per week. Dat betekent dat ik om drie uur ’s middag probeer op te staan. Dan ga ik naar het strand waar de proppers en kaartverkopers al aan het werk zijn. Daar klets ik dan even gezellig mee, zodat ik ze niet alleen maar in de club zie. Rond een uur of zeven ga ik terug naar het appartement. Of om een uurtje te slapen als ik moe ben, of om met z’n allen lekker te chillen in de woonkamer of op het balkon. En dan is het tijd om te eten, je klaar te maken en te gaan werken.

Lachende klanten

Wat is jouw specialiteit achter de bar?

Ik denk dat ik één grote energiebom ben. Als iemand bij mij chagrijnig een drankje bestelt, dan gaat hij of zij negen van de tien keer lachend weg.

Wat doe je na het zomerseizoen?

Dan ga ik mijn vijfde jaar communicatie in, ik moet gewoon weer verder studeren.

Maar je zit met je hoofd voorlopig nog lekker in de zon…

Als je hier zit, ben je inderdaad niet met Nederland bezig, maar toch een klein beetje wel. Ik heb een jaar studievertraging en begin in februari pas met afstuderen. In september begin ik daarom een pre-master. Ik moet dus wel iéts plannen.

Ik heb een topjaar

Ben je er de volgende zomer op Mallorca weer bij?

Ik durf dat niet met zekerheid te zeggen, maar weet wel dat ik nu een topjaar heb. De kans is dus groot.

Vind je het een beetje spannend dat de serie vrijdag begint?

Ja, tuurlijk. Maar ik heb er ook heel veel zin in en ben benieuwd naar het eindresultaat en hoe mijn collega’s aan bod komen. Ik geloof wel dat het iets moois is geworden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mallorca is van ons! (6, slot): barvrouw Marijke
Sluiten