Erik Jonk
Erik Jonk Reizen 28 jul 2017
Leestijd: 3 minuten

Mallorca is van ons! (1): barman Roy

Mallorca is van ons! Dat is de naam van de reality-serie die vanaf vrijdag 28 juli wekelijks wordt uitgezonden op de Metro-app en Metronieuws.nl. In zes afleveringen laten we in samenwerking met Telegraaf VNDG de werknemers van het populaire Club NL zien, die er tot en met eind augustus actief zijn.

Voorstellen

Is dat nou hard werken, daar op Mallorca? Of vooral een zomer vol feest? We stellen tot en met vrijdag dagelijks een hoofdrolspeler aan je voor. In de eerste aflevering: Roy Gijsberts (22) uit Helmond. De vrolijke Brabander staat bij Club NL achter de bar en is op Mallorca bezig aan zijn tweede werkzomer.

Hoe vond je om door de camera gevolgd te worden?

Echt heel leuk. We wisten allemaal niet wat we precies moesten verwachten. De cameramannen Rick en Marius bleken hele leuke kerels en ik denk dat we goed materiaal hebben om er iets moois van te maken.

Van de rots springen

Zie we je vooral als barman of ook in het dagelijks leven buiten Club NL?

Vooral als barman denk ik, maar we zijn bijvoorbeeld ook naar de klif gegaan waar we af en toe met z’n allen van de rots springen. En verder hebben mijn collega’s en ik mooie verhalen kunnen vertellen.

Hoe is je werk als barman?

Ik denk dat veel mensen ervan staan te kijken hoe hard werken het hier is, echt zwaar. Ik denk dat daar over het algemeen een verkeerd beeld van wordt geschetst. Maar dat je met allemaal onbekenden bent, maakt het ook heel leuk. Gedurende de zomer leer je elkaar steeds beter kennen en word je een soort grote familie.

Wat zijn je werktijden?

Half 11 ’s avonds begin ik met het klaarmaken van de bar. Vervolgens is de club open van elf tot 6 uur ’s morgens. En dan ruimen we nog een half uurtje op.

Mallorca is van ons! (1): Roy, de barman
De hoofdrolspelers. De heren vlnr: Roy, Sjon en Daan. De dames vlnr: Janell, Marijke en Carmell.

Waarom heb je vorig jaar voor Mallorca en Club NL gekozen?

Het jaar ervoor was ik reisleider bij GoGo. Toen ik in Club NL terechtkwam, merkte ik dat het een club is die heel veel gastvrijheid uitstraalt. Mensen komen er graag, want je voelt je er welkom. Als reisleider leerde ik floormanager Berry van Leeuwen kennen. Hij vroeg me en zo is het gekomen.

Uitstekende line-up

Hoe zou je Club NL, naast gastvrij, omschrijven?

Als een uitgaansgelegenheid die jaarlijks zorgt voor een uitstekende line-up, daar staan we om bekend. Mensen komen naar de club om de dj’s. Je moet dan denken aan mensen als Freddy Moreira, Dyna en op de donderdag de hardstyle van Radical Redemption. Toeristen komen hier voor de muziek, mensen die hier werken omdat je weet dat je in een topteam terechtkomt.

Wat doe je na het zomerseizoen?

Op 28 augustus begin ik met afstuderen bij een ICT-dienstverlener.

Spaans leren

Betekent dat dat het je laatste barseizoen zou kunnen zijn?

Dat zou zomaar kunnen. Als het goed is ben ik in januari afgestudeerd. Dan vertrek ik voor vier maanden naar Valencia om Spaans te leren. En daarna… ik ben er nog niet helemaal uit.

Vind je het spannend dat de serie vrijdag begint?

Spannend niet, ik ben vooral heel benieuwd wat men ervan heeft kunnen maken. We gaan in elk geval met z’n allen kijken hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mallorca is van ons! (1): barman Roy
Sluiten