Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 12 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn de mooiste eilanden ter wereld

Het Filipijnse eiland Palawan is door het Amerikaanse reismagazine Travel + Leisure voor de derde keer verkozen tot ‘s werelds ‘beste’ eiland. Het eiland scoort volgens lezers het hoogste op de meter met 93,15 punten van de 100 die per eiland gegeven kunnen worden.

‘Mooiste plek op aarde’

Palawan ging er vorig jaar ook al met de prijs vandoor. Wat er zo mooi is aan Palawan? „Er is niets zo mooi als je onderdompelen in de natuurlijke schoonheid van deze Filipijnse archipel, die door veel lezers als rustiek, romantisch, betaalbaar en ontspannend wordt beschreven”, aldus Rebecca Ascher-Walsch van Travel + Leisure. „Volgens een fan is het de mooiste plek op aarde.”

Ook de overige plekken die de top 10 haalden, lijken vooral op schoonheid zijn uitgekozen. Zo staat het Griekse Santorini met zijn witte huisjes en prachtige zonsondergang op de vijfde plek, heeft Hawaii met de prachtige natuur van Maui en Kauai een zesde en zevende plek weten te veroveren. Ook het Indonesische Bali doet het dit jaar weer ontzettend goed bij de lezers met een tiende plek.
Staat jouw favoriete eiland in de top 10, of vind jij dat iets mist in deze lijst met prachtige bestemmingen?

1. Palawan (Fillipijnen)

2. Hilton Head Island (Amerika)

3. Boracay (Filipijnen)

4. Galapagos eilanden

5. Santorini (Griekenland)

6. Maui (Hawaii)

7. Kauai (Hawaii)

8. Ischia (Italië)

9. Hvar (Kroatië)

10. Bali (Indonesië)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.