Gina Pesulima
Gina Pesulima Reizen 15 mei 2017

Dít zijn de landen waar je het snelst vrienden maakt

Als je naar het buitenland verkast voor je werk en/of je geliefde moet je helemaal opnieuw beginnen… Het land of de stad verkennen/ontdekken, kennismaken met lokale bevolking (en cultuur) én nieuwe vrienden maken.

Wil je een nieuw leven opbouwen in een vreemd land en ben je een gezelligheidsdier, hecht je waarde aan vriendschappen? De expatwebsite InterNations presenteert – met dank aan een grote enquête – dé lijst met landen waar expats het snelst, het makkelijkst en het meest vrienden maken.

Komt-ie:

1. Mexico
Het is al het derde jaar op een rij dat Mexico bovenaan de lijst prijkt, en daarnaast is het land ook nog eens de meest gastvrije plek ter wereld. Viva La Mexico!

2. Malta
Wellicht bekend als het toevluchtsoord van jongeren die Engels willen leren, maar Malta is dus ook een prima plek om als expat een nieuw bestaan op te bouwen, juíst omdat er met jou vele andere expats zijn.

3. Costa Rica
De pracht en praal van de natuur brengt mensen samen, aan jullie om tussen de watervallen (!) vriendschap te sluiten.

4. Roemenië
Het land met een grote verscheidenheid culturen, waardoor Roemenen over het algemeen ‘nieuwe Roemenen’ met open armen ontvangen.

5. Oekraïne
Gastvrijheid staat hier centraal aan eten: lekker eten, veel eten. Met z’n allen aan een lange eettafel. Gezelligheid ten top!

6. Ecuador
In Ecaduor hebben ze heuse Expat Ecador Communities met taalcursussen, spelletjesmiddagen, filmavonden en meer.

7. Argentinië
Als ze er allemaal zo vriendelijk en charmant zijn als onze Koningin, dan zijn nieuwe vrienden zó gemaakt!

8. Taiwan
Het grondgebied van Taiwan omvat één groot eiland en een groot aantal kleine eilandjes. Zeg nou zelf, op een eiland is alles beter, leuker. En zijn vrienden sneller gemaakt!

9. Oeganda
De meeste expats huisvesten zich in de hoofdstad Kampbala, waar het leven een stuk goedkoper is dan in het westen máár waar Engels de voertaal is. Mogelijkheden te over.

10. Filipijnen
Het nieuwe Bali mét de misschien wel mooiste eilanden en stranden van de wereld. Tijdens het eilandhoppen hop je heus tegen nieuwe mensen, potentiele vrienden aan. Wedden?

P.S. Nederland staat als 60ste op de lijst van de 67 landen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dít zijn de landen waar je het snelst vrienden maakt
Sluiten