Gina Pesulima
Gina Pesulima Reizen 26 mei 2017

Dít zijn de fijnste terrassen van Nederland

De zomer is al afgelopen, maar met het laatste weekend met mooi weer voor de boeg (?) is dit de top 10 terrassenlijst in Nederland.

Waar is het lekker toeven? En waar schijnt de zon? Metro Lifestyle verklapt:

1. Café restaurant Riva, Amsterdam
Riva is een fraai architectonisch hoogstandje aan de Amstel, nabij het Amstelstation. Denk aan: heel veel glas, unieke vormen, moderne inrichting – maar vooral een waanzinnig luxe zonnig terras. Hier is het heerlijk ontspannen vertoeven. En serveren ze perfecte wijn en sublieme gerechten. Gaan dus!

2. Mama Kelly, Den Haag
Bij Mama Kelly kun je prima terecht voor no-nonsense bites, drinks and music. Maak het zo bont als je zelf wilt. Ervaar hier de ‘mama’s’ Haagse hartelijkheid, net buiten de stad op een uitgedost industrieterrein.

3. Roses Lounge, Arnhem
Beleef Rio aan de Rijn bij Roses in Arnhem. Het terras is altijd lekker vol en de sfeer is een mix van creatief, cosy en eigentijds. Je kunt hier prima lunchen en dineren – met een beetje mazzel in de zon.

4. Key West Beachhouse, Utrecht
De trots van Utrecht! Snappen we, want het ligt aan het zandstrand van de Haarrijnse Plas! Dat is toch genieten? Je kunt er al voor het ontbijt terecht en door tot en met de borrel tijdens dit laatste (?) zonnige weekend.

5. Canvas @ Volkshotel, Amsterdam
Ga het dak op! En geniet van de zevende verdieping van Het Volkshotel, bij Canvas van een prachtuitzicht over Amsterdam – terwijl je de zon ziet zakken achter de horizon.

6. Restaurant Vork en Mes, Hoofddorp
Een groot, rustiek terras te midden van de natuur. Wat wil een mens nog meer? Je kunt hier praktisch de zon zien ondergaan. En dan hebben we nog helemaal niets gezegd over de keuken. Tip van de sluier: smakelijke, wisselende máár vooral fotogenieke gerechten.

7. Restaurant Specktakel, Haarlem
De bijzondere verborgen Middeleeuwse binnentuin van restaurant Specktakel doet dienst als een fijn (klein) terras. Hier waan je je in de Caribbean, vanwege de tropische sfeer, onder de ruisende bomen. De schotels zijn werelds van Japans, Thais tot aan Russisch en Italiaans. En stuk voor stuk betaalbaar.

8. Waterkant, Amsterdam
Klein Suriname in Amsterdam met het kipgerecht als culinair hoogtepunt! Let wel: het is hier vechten om een plek (druk! druk! druk!). En er wordt geborreld tot in de late uren, wie weet met een karaokeavond. Moet je meemaken.

9. Buitengoed Slavante, Maastricht
Voor wie echt de bewoonde wereld (lees: het hardcore stadsleven) wilt ontvluchten, reist af naar het buitengoed Slavanta. Net iets buiten Maastricht, pal in de natuur, grootmoeders goede service en een flinke dosis Maastrichtse Bourgondische chic. Aanrader!

10. Floor 17, Amsterdam
Een terras op het dak van ‘t Apollohotel in Amsterdam, bij Floor 17 zit je dichter bij de zon dan waar dan ook. Heerlijkheid! Ook noemenswaardig: de open air movie nights. Legendarische films onder de sterrenhemel van onze hoofdstad. Leuk met je geliefde, vriendinnen of moeders.

Tot op het terras!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dít zijn de fijnste terrassen van Nederland
Sluiten