Alice Boothby
Alice Boothby Reizen 3 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze onwerkelijke plekken horen op je bucketlist

Ze lijken wel buitenaards, deze onderstaande locaties. Toch bevinden ze zich allemaal op deze aardbol.

Thermale baden in Pamukkale, Turkije
Is dit echt? Dit is echt! aumukkale betekent kasteel van katoen en dat gaat zeker op voor dit natuurfenomeen in Turkije. Door het sterk kalkhoudende water zijn er in de loop der jaren terrassen van kalk ontstaan waar je als toerist in kunt badderen: het water is namelijk 35 graden warm. Inmiddels hebben zoveel toeristen dat gedaan, dat je nu de baden alleen zonder schoenen mag bereiken, om zo slijtage tegen te gaan.

Antelope Canyon, Arizona (VS)
Wie een écht spectaculaire canyon wil zien, zal eens naar het dorp Page in Arizona moeten afreizen. Hier vind je twee kleine canyons: de Lower Antelope Canyon en Upper Antelope Canyon, een spectaculair rotslandschap, beroemd om zijn lichtinval. De grootste canyon is zo’n 400 meter lang met hoge, steile wanden. Daar komen is nog best een avontuurlijke trip: je waant je door nauwe doorgangen op zoek naar dat éne mooie plekje voor een spectaculaire foto.

Salar de Uyuni, Bolivia
Deze eindeloze zoutvlakte in Bolivia is dé plek voor ludieke vakantiefoto’s. De Salar de Uyuni is met een oppervlakte van 10.582 vierkante kilometers één van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Dit surrealistische landschap inspireerde veel filmmakers en dat is dan ook niet zo gek: het lijkt net alsof je in een sciencefictionscène terecht bent gekomen.

Grand Prismatic Spring, Wyoming (VS)
De natuur op haar mooist: de Grand Prismatic Spring in het Amerikaanse Wyoming geeft je even het gevoel alsof je op een andere planeet bent. De veelkleurige thermale bronnen in het Yellowstone National Park waren vroeger helderblauw, maar zijn door jarenlange vervuiling gekleurd. Lagen bacteriën zorgen voor helder geel, oranje en groene banen in het hete water (bijna 80 graden). Dit ietwat negatieve gegeven levert overigens wel prachtige foto’s op.

Waitomogrotten, Nieuw-Zeeland
Het is een van dé attracties op het Noordereiland van Nieuw Zeeland: de Waitomo Caves. Deze spectaculaire grotten worden bewoond door duizenden lichtgevende glimwormen. Een boottocht om nooit meer te vergeten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deze onwerkelijke plekken horen op je bucketlist
Sluiten