Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Reizen 23 feb 2017

Dit zijn de mooiste stranden ter wereld

Het is nog lang geen zomer en met code oranje lijkt dat het voorlopig ook nog niet te worden. Hoog tijd om een tripje naar het strand te boeken. Welk strand is eigenlijk het meest fantastisch? Reiswebsite TripAdvisor zocht het samen met haar gebruikers uit.

Baia Do Sancho, Brazilië

Fernando de Noronha

Het beste strand ter wereld vind je in Brazilië. Baia Do Sancho is het hele jaar perfect qua weer en is fantastisch om te snorkelen. De temperatuur van het water is het hele jaar prettig en je ziet tijdens het snorkelen talloze vissen en schildpadden. „Een klap in je gezicht, zo mooi is het”, beweert één van de gebruikers.

Beeld: TripAdvisor

Grace Bay, Turks- en Caicoseilandengroep

Providenciales

Bijzonder aan dit strand is dat het witte (en schone) zand helemaal niet heet wordt, ondanks de temperaturen. Je zwemt in onwijs helder water. „Dit is echt een van mijn beste vakanties ooit”, zegt gebruiker Jasmine B. Extra voordeel: ook hier kun je het hele jaar terecht.

Beeld: TripAdvisor

Eagle Beach, Aruba

Oranjestad

Wie meer in privésferen wil genieten van het strandleven, kan lekker naar Eagle Beach op Aruba. Sereen, wordt het zelfs genoemd. Winter, zomer, lente, herfst, elk seizoen kun je heerlijk zonnen én zwemmen bij dit strand. „Stukken beter dan Palm Beach”, vindt Fozgirl.

Beeld: TripAdvisor

Playa Paraiso, Cuba

Cayo Largo

Alsof het uit een film komt, zo perfect ziet dit strand eruit. En volgens TripAdvisor is het ook perfect. Er speelt regelmatig een bandje die cd’s wil slijten én je zo dus wel mooi van een achtergrondmuziekje voorziet. Het strand is vaak wat druk, maar als je wat verder loopt, heb je veel meer privacy.

Beeld: TripAdvisor

Siesta Beach, Amerika

Florida

Ben je in Florida? Aan de westkant heb je de Key-eilanden. Een groep smalle eilanden die langs de staat loopt, met prachtige stranden. De mooiste? Siësta Beach op Siësta Key. Er zijn verhalen van mensen die hier kwamen en zeker wisten dat ze hier ooit zouden gaan wonen. En dat hebben ook gedaan, zoals deze TripAdvisor-gebruiker.

Beeld: TripAdvisor

Vijf prachtige stranden, maar dan is de lijst nog lang niet af. Ook La Concha Beach (Spanje), Playa Norte (Mexico), Radhanager Beach (India), Elafonissi Beach (Griekenland) en Galapagos Beach (Ecuador) zijn prachtig. Die laatste ligt aan Tortuga Bay. De baai moet je niet verwarren met het oude pirateneiland Tortuga, waar Pirates of the Caribbeans Jack Sparow vaak zat. Dát ligt een flink stuk verderop. Op TripAdvisor vind je de complete lijst.

Beeld: GIPHY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Dit zijn de mooiste stranden ter wereld
Sluiten