Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Reizen 12 jan 2017

89-jarige oma reist fanatiek de wereld rond

Er zijn genoeg dingen op te noemen waar het ‘ouder’ worden absoluut niet aan meewerkt. Maar voor de 89-jarige Russische Lena maakt dat geen verschil. Zij wil reizen en maakt dan ook haar reisdromen waar.

Stop nooit met dromen

De Russische Lena uit Krasnoyarsk mag dan wel al flink op leeftijd zijn, haar leeftijd houdt haar niet tegen om haar (reis)dromen na te jagen. Lena is een globetrotter in hart en nieren reist als sinds de jaren 70 de wereld over. Ze heeft onder meer Tsjechië, Polen en Oost-Duitsland gezien, maar moest op een gegeven moment haar reisplannen naast zich neerleggen. Ze had namelijk weinig geld, dus het reizen werd te duur.

https://www.instagram.com/p/BOtmfK-juHr/

Instagram-oma

In 2010 besloot Lena haar reisdroom weer op te pakken. Ze pakte opnieuw haar koffers en vertrok. En in tijden van social media en reislustige bloggers, hoort er natuurlijke en Instagramaccount bij. Zo begreep ook de kleinzoon van Lena. Op haar account Babushka1927 kan iedereen haar reisavonturen volgen. Zo is de oma op de mooiste plekken te zien. Inmiddels heeft Lena 4675 volgers.

Wie de aandoenlijke foto’s van de oma in zwemtenue en tropische decor ziet, kan niet anders dan op de ‘volg’-knop drukken.

https://www.instagram.com/p/BN1k6WPDhFo/

https://www.instagram.com/p/BPFsXzzDrrm/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
89-jarige oma reist fanatiek de wereld rond
Sluiten