Gina Pesulima
Gina Pesulima Reizen 8 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Dít zijn de hotspots van Eindhoven

Joehoe! Daal af naar het zuiden richting Eindhoven, want de designstad barst van hippe hotspots die je niet wil missen. Metro Lifestyle dook de straten van 040 in…

Van blitse conceptstores tot aan coole cafés en knappe koffietenten, dit zijn de krenten uit de pap!

1. Lucifer Coffee
Kunstzinnig (lees: mét gelukt hartje/smiley/bloem) koffie drinken doe je bij Lucifer Coffee! De setting? Relaxed, veel licht en kamerplanten én aanwaai van leuk volk. Ook een prima werkplek.

2. studioRUIG
Een puike conceptstore met jaloersmakende kleding in de rekken en banken, stoelen, lampen op de vloer – die je in je eigen interieur wil. En unieke, verfijnde sieraden (lees: armbandjes, ringetjes en oorbellen) die je liever jezelf cadeau geeft dan een ander. De keuze is reuze!

3. Brewpub van Moll
Eindhovens eerste brewpub! Het bier wordt in de kelder gebrouwen, maar op de menukaart vind je ook een heleboel andere bieren. Van Moll heeft geen keuken, maar serveert Brabants worstenbrood en kaasplanken van lokale kaasboeren.

4. De Burger
Voor goede hamburgers, goede sfeer en goede service moét je bij De Burger zijn. En als je er dan toch bent (in de Kerkstraat), dáár zijn genoeg cafeetjes om te afteren. Rollend naar huis!

5. Tac
Ga je naar Eindhoven, sla dan vooral cultureel/kunstcentrum Tac niet over. Verwacht art voor de alleman, koffiebranders 2.0, vintage sales en als je gelukt hebt een BBQ (inclusief feest) in de loods. Hier wil je heen!

6. You Are Here
Deze conceptstore presenteert nieuw opkomend talent, naast grote namen. Iedere vier maanden kiest You Are Here drie vakhelden uit: een kunstenaar, een ontwerper en een modelabel. Zij nemen op hun beurt de winkel ‘over’. Het doel van de shop? Mooie mode, divers design en kekke kunst aanbieden, om van het leven één groot feest te maken.

7. Meneer de Boer
Soms ben je wat later toe aan je ontbijt dan anders (vooral op zondag)! En juist daarom houden we zo van plekken waar je de hele dag kan ontbijten. Van antikaterontbijt tot wentelteefjes, bij Meneer de Boer zit je de hele dag goed.

8. Radio Royaal
Niet alleen de locatie op Strijp-S is indrukwekkend (rauwe industriële plek met imposante installaties als decor, red), de gerechten van Radio Royaal zijn dat ook. Oesters om mee te beginnen, een heerlijke kip als hoofdgerecht en kazen toe. Smullen zal je. Wanneer gaan we weer?

9. Urban Shopper
Wat het is? Een werkplaats, shopping mall, laboratorium van ideeën in één. Er zijn meubels met een verleden, moet-je-hebben kleding én schoenen, betaalbaar design (stoelen! tafels! lampen!) en zoveel meer. P.S. Bagel en Juice zorgt voor de koffie en je raadt het al, smooth sapjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dít zijn de hotspots van Eindhoven
Sluiten