Gina Pesulima
Gina Pesulima Reizen 2 okt 2016
Leestijd: 3 minuten

10x Pitstopplekken in Parijs

Paris Fashion Week is begonnen! Waar moet men voor, tussen en na de modeshows heen om de benen te strekken? Metro Lifestyle tipt dé koffiespots, lunchtenten, restaurants en rooftops du moment. Gáán.

1. Café Loustic
Waar het, dankzij de koffie van Coffee Collective, altijd goed toeven is. De espressobar, zoals de meeste koffiezaakjes zit-ie in het derde arrondissement, wisselt wekelijks van koffie en heeft, voor de filterkoffie-liefhebbers onder ons, twee tot vier verschillende filter’s. Koffie: eenmaal, andermaal?

2. Le Comptoir Général
Een manusje van alles. Deels galerij, deels concertzaal, deels café. Verwacht exposities van jong talent, alternatieve filmvoorstellingen, spontane jamsessies, American weekendbrunches en meer.

3. Café Charlot
Rue de Charlot is een straat waar iedereen een kijkje moet nemen. Op de leukste hoek zit Café Charlot, een typisch Parijs plek voor koffie en lunch. Ga voor de soa latte. Trek? Bestel dan de zalmburger. En vraag om wijnadvies, als je er een hele dag blijf hangen. Parisiennes vanaf het verwarmde terras, onder de luifel.

4. Mama Shelter
Een trendy hotel in het 20ste met fashion crowd en aardig, knap personeel. Bij binnenkomst beleef je à la minute de unieke sfeer die er hangt: kunstzinnig, mysterieus maar ook gastvrij. Hier kun je prima neerstrijken na een dagje shoppen en/of vóór een avondje clubben. P.S. de feestjes zijn hier fan-tas-tisch.

5. Beef Club
Een culinaire ontmoetingsplek waar een defilé van inspirerende mensen aan je voorbij trekt. Op de kaart? Sublieme wijnen en vlees, veel verschillende soorten vlees. Vergeet niet de profiterole als toetje te bestellen. Ook leuk: The Beef Club heeft een eigen speak easy, waar je nippend aan goddelijke cocktails prima kunt afteren

6. Maison Blanche
Voor een etentje op stand (fotogenieke gerechten! a-locatie! mooie mensen!) ben je bij deze culinaire hoogvlieger aan het juiste adres! Trek je mooiste outfit uit de kast, trommel je beste vrienden op en proost bij Maison Blanche op het leven. Het prachtige uitzicht op de Eifeltoren, er is overigens ook een rooftop, krijg je er gratis en voor niets bij.

7. Hôtel Droog @ Merci Paris
Een one and only bedroom (lees: mini-hotel) in één van de meest gewilde conceptstores van Parijs, Merci. Je slaapt en ontwaakt in een inspirerende ambiance en hebt heel de winkel – met kleding, boeken, interieur en hebbedingen – voor jezelf.

8. Café Marlette
Petit dejeuner? Bakkie plu-eur? Wafels? Bij Café Marlette hebben ze het allemaal. Het kleine café serveert misschien wel de lekkerste ontbijt- en brunch-menu’s van de stad. Met koffie van Coutume Café, vers bananenbrood uit de oven, scones met rozijnen of de ‘Marlette brunch‘ met muesli, brood, zoete en zoute boter, jam en verse kazen – ben je hier niet meer weg te slaan. En stap je tonnetje rond de deur uit.

9. Hotel Amour
Parijs in een hotel! Dit romantische slash kunstige hotel in het 9e heeft ook nog eens een erg fijn restaurant en in alle hoekjes vind je bijzondere kunstwerken. Tip: maak ruim van tevoren een reservering, want Amour – hoe kan het ook anders – is geliefd.

10. Les Philosophes
Een typische Franse bistro met een typisch Frans terras. Les Philosophes is heerlijk en precies goed voor de zondag… Rond het middaguur (of wat later) kun je hier fantastisch lunchen. En: later kun je – zoals de Fransen het doen – een kaasplankje en een glas (of fles?) rode wijn bestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
10x Pitstopplekken in Parijs
Sluiten