Gina Pesulima
Gina Pesulima Reizen 21 aug 2016 / 11:58 uur

In deze 10 landen zijn mensen het gelukkigst

Wanneer ben je gelukkig? Als je een dak boven je hoofd hebt? Gezegend bent met kinderen, kleinkinderen? Een dikke Porsche rijdt? Of over de wereld reist? Wie zal het zeggen…

Máár uit onderzoek blijkt dat mensen in deze 10 landen het gelukkigst zijn!

National Geographic maakten aan de hand van data van de UN een lijst van landen waar mensen gemiddeld het gelukkigst. De landen in deze top 10 zorgen goed voor hun inwoners (denk aan: betaalbaar onderwijs en goede sociale voorzieningen), waardoor ze tot de meest positieve en vriendelijke mensen ter wereld behoren.

In willekeurige volgorde:

1. Denemarken
Het gelukkigste land op aarde! Dit zou voornamelijk komen door het feit dat inwoners er van gratis onderwijs en zorg genieten. En: vrouwen kunnen er één tot twee jaar genieten van hun zwangerschapsverlof.

2. Zwitserland
Wist je dat: Zwitserland de minste mensen met overgewicht telt? Dit komt omdat Zwitsers streven naar een gezonde levensstijl , inclusief verschillende buitensporten zoals skiën, kajakken en paragliden. Healthy hotspots te over!

3. IJsland
In IJsland is er sprake van een ‘ons-kent-ons’ vibe. Volgens inwoners komt dit omdat de recessie hen dichter bij elkaar heeft gebracht, ze kijken naar elkaar om. Met als fijne bijkomstigheid: een enorme groei in het toerisme.

4. Noorwegen
Noorwegen = natuur! Je mag er dan ook overal je tent op zetten om te overnachten en men zegt dat het beklimmen van ‘s lands hoogste berg al je zorgen zou wegnemen… Uitproberen?

5. Finland
Als je aan Finland denkt, dan denk je aan wellness! Voor inwoners is het dé manier om te ontspannen. En wanneer je ontspannen bent, ben je gelukkig. Voor de 5,2 miljoen inwoners telt het land maar liefst 3,3 miljoen sauna’s.

6. Canada
Ok, het kan er behoorlijk koud zijn. Maar de uitgestrekte landschappen en culturele diversiteit maken een hoop goed.

7. Nederland
Hoera, we staan in de top 10! Waarom? Omdat we van alle landen het meest actief (ja echt!?) zijn en overal op de fiets naar toe kunnen. Naar school/werk, de supermarkt, het park – noem het maar op.

8. Nieuw-Zeeland
Zeg nou zelf, hoe kun je niet gelukkig zijn met ansichtkaartachtige uitzichten voor de deur?

9. Australië
Australiërs zouden hun geluk te danken hebben aan hun hechte gemeenschappen die regelmatig barbecues en andere samenkomsten organiseren. Mét de pracht en praal van de natuur als decor.

10. Zweden
Een middagpauze en een 16.00 uur kletssessie bij het koffiezetapparaat? Daar nemen Zweedse mensen geen genoegen mee. Hun zogenaamde ‘fika’, korte pauzes van ongeveer 15 minuten waarin ze met vrienden koffie drinken die iedere twee uur plaatsvinden, zijn het geheim.

Dus: blijf je in Nederland of ga je verkassen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
In deze 10 landen zijn mensen het gelukkigst
Sluiten