Evie Westland
Evie Westland Reizen 3 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Deze brug is ongeschikt voor mensen met hoogtevrees

Sommige mensen (lees: wijzelf) vinden het al dapper genoeg om een gammele brug te bestijgen of een hoge berg te trotseren. Maar het kan altijd spannender.

Echte daredevils kunnen nu hun hart ophalen bij de Chinese berg Tianmen. Hier kun je namelijk over een brug langs de berg lopen. Nu is dat niets nieuws, want dat kon al een poosje. Toch is er sinds kort iets veranderd aan de brug: deze is namelijk niet meer van hout, maar van glas.

Blauwe slofjes

De nieuwe brug bungelt op bijna anderhalve kilometer hoogte boven de begane grond en vereist van de bezoekers zelfs speciale schoenen, met net zo’n soort beschermlaag als de blauwe slofjes die je in het zwembad vaak ziet.

De foto’s zijn spectaculair, maar voor mensen met ernstige hoogtevreesverschijnselen is deze brug van glas wellicht wat minder geschikt. Daarom heeft de brug ook een houten randje, bedoeld voor de wat minder heldhaftige bezoekers.

https://www.instagram.com/p/BIhXNM8hmn9/

Zou jij het aandurven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deze brug is ongeschikt voor mensen met hoogtevrees
Sluiten