Gina Pesulima
Gina Pesulima Reizen 27 jul 2016

Zoveel singles zouden vakantieliefde achterna reizen

Op vakantie verliefd worden, het kan. Je hebt de tijd van je leven en bij thuiskomst denk je met warme herinneringen terug aan jullie summer romance. Totdat… je hem (of haar) gaat missen, heel erg gaat missen.

Cupido Lexa

Datingsite Lexa deed, door zo’n duizend singles te ondervragen, onderzoek naar hoeveel mensen hun vakantieliefde achterna zouden reizen. En de cijfers liegen er niet om. Van hen zou bijvoorbeeld een kwart huis en hond (alles!) achterlaten voor een geliefde in het buitenland. Wel geeft deze groep daarbij aan dat alleen te doen als het om de droomman (of -vrouw) gaat. Fair enough.

Bovendien blijkt dat de helft van de ondervraagden weleens een vakantieliefde heeft gehad en één op de vijf singles hoopt er deze zomer nog eentje tegen het lijf te lopen. „In de zomer en op vakantie ben je meestal vrolijk en ontspannen. Met zo’n positieve uitstraling ben je aantrekkelijk voor anderen”, aldus Emiel Spies van Lexa.nl.

Kanttekening: de meeste singles geloven niet in vakantieliefdes. Een opvallende meerderheid (64 procent) vindt liever iemand in eigen land. En 16 procent blijft het liefst de hele zomer een vrije vogel.

PS van de omringende landen scoort de Spaanse lover het hoogst. ¿Vamos ala Costa Brava?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zoveel singles zouden vakantieliefde achterna reizen
Sluiten