Gina Pesulima
Gina Pesulima Reizen 31 jul 2016

Thuisvakantie vieren, zó doe je dat

Waarom de stress van een vakantie opzoeken, als je ook gewoon thuis kunt blijven? Geen gedoe, lage kosten, meer plezier.

Aldus Jan Dijkgraaf, de ervaringsdeskundige en schrijver van Thuisvakantie voor beginners. Zelf gaat hij nooit langer dan een week het land uit (meestal voor zijn werk).

Maar… Wat je kunt doen tijdens je droomvakantie in eigen land? Nou dit:

1. Organiseer een grote familiequiz
In de tuin van opa en oma. Verdeel de familie in twee teams (tip: haal de stelletjes uit elkaar) en maak er een heuse game van. Mét puntaftrek, prijzen en plezier! P.S. plak er een heuse barbecue aanvast, family quality time alom.

2. Ga een dagje bootje varen
In het pittoreske Giethoorn a.k.a. klein Venetië. Eten en drinken, muziek en goed gezelschap (+ dito humeur) mee en gáán. Ook fijn: er zijn genoeg omliggende verlate eilandjes waar je met vrienden, picknickmand en stereo kunt aanmeren. Easy like a Sunday afternoon!

3. Bezoek en bewonder de dieren
In de zeehondencrèche Pieterburen (knuffelen! knuffelen! knuffelen!), safaripark Beekse Bergen, Dolfinarium, Artis – noem maar op. Een gezellig uitje met lief, de kindjes van je zus/broer en/of het gezin.

4. Ga festival hoppen
Want: een mini-vakantie met verschillende live acts, lekker eten en drinken, enthousiaste mensen IN EIGEN LAND wil toch iedereen?

5. Filmavonden 3.0
Ga Netflix bingewatchen, host een ‘walk in-cinema’ in je achtertuin of neem een kijkje bij een buitenbioscoop op een dakterras/in het park/in het openluchttheater: de keuze is reuze.

6. Maak je eigen Funniest Homevideos
Snapchat maar dan net even anders (lees: verkleedpartij, rollenspel, dansen en dollen).

Wat doe jij tijdens een staycation?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Thuisvakantie vieren, zó doe je dat
Sluiten