Carolien Tsao
Carolien Tsao Reizen 24 jun 2016
Leestijd: 4 minuten

Vijfdaagse roadtrip door Zuid-Afrika

Op vakantie in Kaapstad? Reisblogger Rebecca Boektje raadt dan ook een vijfdaagse roadtrip aan. Tien stops die je volgens haar niet mag missen.

Stop 1: Stellenbosch

Stellenbosch is een prachtige plek vlak bij Kaapstad waar je eigenlijk wel geweest moet zijn. Niet alleen voor de prachtige wijnhuizen (Delaire Graff), maar ook voor het leuke kleine winkelstraatje vol gezellige lunchzaken en leuke winkeltjes (Oom Sam).

Daarnaast kan je een bezoek brengen aan de Botanical Garden, dit is een botanische tuin van 1,8 hectare vol met de mooiste planten en bloemen afkomstig uit de hele wereld. De tuin is dagelijks geopend van 8.00 tot 17.00 uur.

Stellenbosch

Stop 2: Garden Route

De Garden Route (Tuinroute) is de weg die ligt tussen Mossel Bay in de Westkaap en Jeffreys Bay in de Oostkaap. Deze 700 kilometer lange weg heeft prachtige stukken natuurschoon en je komt hier verschillende wildlifeparken tegen. Daarnaast kan je ook een stop maken bij de hoogste bungeejump ter wereld en op bezoek bij het Addo Elephant Park.

Stop 3: Garden Route Game Lodge

Vind je het leuk om een soort van safari te doen, dan kan ik je de Garden Route Game Lodge van harte aanbevelen. Uiteraard zijn de safari’s hier niet zoals in Kenia of het Kruger Park, maar het is en blijft een leuke stop. Helemaal als je met kinderen bent, kan je dit park bijna niet overslaan! Op slechts vier uur rijden van Kaapstad zit dit park en naast het bekijken van dieren kan je hier ook heerlijk tot rust komen bij het zwembad.

Garden Route Game Lodge

Stop 4: Inverdoorn

Inverdoorn is een magische plek in the middle of nowhere. Een paradijs op aarde met de mooiste cactussen, terrassen en meest knusse huisjes die je ooit hebt gezien. Ook hier kan je op game drive gaan, maar je kunt hier ook prima naartoe om gewoon helemaal tot rust te komen. Eigenlijk is de weg ernaartoe al een reden om dit park te bezoeken. Kilomters dirt road, ongerepte natuur en leuke picknickplekjes langs de ravijnen. Te gek!

Stop 5: Kagga Kamma

Denk je dat je echt in no man’s land bent beland, dan moet je voor Kagga Kamma nog een stukje verder. Uren kom je niets anders tegen dan grote rotsformaties, bossen, struisvogels en als je geluk hebt andere wilde dieren. Als je dan na een uur of vier (vanaf Inverdoorn) Kagga Kamma bereikt, waan je je in The Flinstones. Hotelkamers die oprijzen vanuit de grotten, een zwembad omringd door gesteente en een prachtig terras. Echt een geweldige ervaring.

Stop 6: Jeffreys Bay

Jeffreys Bay is zo’n beetje de surfhotspot van de Garden Route. Veel surffanaten, jonge hipsters en gezellige mensen komen hier bij elkaar. Vanaf Kaapstad is het ruim 8 uur rijden, dus een flinke tocht, maar deze is meer dan de moeite waard. Naast surfen kan je hier heerlijk watersporten, barbecueën en zelfs naar het surfmuseum.

Stop 7: Stormsrivier

Tsitsikamma National Park is het mooiste natuurpark van Zuid-Afrika. Ben je een echte natuurlover, dan mag je dit park zeker niet overslaan. Naast genieten van de mooie natuur kan je hier genoeg (sportieve) activiteiten ondernemen. Denk aan bungeejumpen, hiken, raften, quad safari’s, paardrijden en canopy tours.

Inverdoorn

Stop 8: Knysna

Knysna is een van de mooiste gebieden met spectaculaire overnachtingsmogelijkheden, zoals slapen in een boomhut. Dat wil toch iedereen een keer gedaan hebben? Knysna staat ook nog steeds bekend om de mooie houtsnijwerkwinkeltjes. De Knysna Lagoon en het grote bosgebied zijn een ware trekpleister en het dorp heeft tegenwoordig een levendig centrum met veel leuke restaurantjes en winkels. Dus vervelen hoef je je hier niet!

Stop 9: Port Elisabeth

Port Elisabeth is zo’n beetje het eindpunt van de Garden Route. Heel veel is hier niet te beleven, maar het is wel zo’n punt dat je bezocht wil hebben als je de hele route doet.

Stop 10: Franschhoek

Op weg terug naar Kaapstad of misschien wel de airport is het leuk om nog een laatste wijnhuispitstop te maken. Franschhoek is hiervoor de perfecte plek. Tal van wijnhuizen liggen hier naast elkaar en overal heb je leuke tours en proeverijen. Blijven logeren op de wijnboerderij is vaak ook een optie, maar reserveer dan wel van tevoren om teleurstellingen te voorkomen. De mooiste wijnhuizen zijn La Motte, Boschendal Wine Estate, Haute Cabrière en Vrede en Lust.

Meer Kaapstadtips? www.mytravelboektje.com

Wijnboerderij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vijfdaagse roadtrip door Zuid-Afrika
Sluiten