Carolien Tsao
Carolien Tsao Reizen 8 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Oh my: Japan opent egeltjescafé

Alleen al omdat Japan het land van sushi en gekke gadgets is, staat ‘ie in de top 10 van onze travel bucketlist. En nu is er nóg een reden bijgekomen waardoor het nog eens een plekje omhoogstijgt ook.

Kattencafés waren we al bekend mee, maar nu opende in Tokio afgelopen maand het eerste egeltjescafé genaamd Harry. Iedere dag verzamelen talloze mensen zich bij de nieuwe hotspot en staan ze in rijen te wachten tot ze naar binnen mogen.

In het café zijn dertig egels te vinden, die vertoeven in hun glazen huisjes en tegen betaling kennis mogen maken met de klanten. Voor omgerekend zo’n 10 euro krijg je als klant een uur om te spelen en knuffelen met de stekeldiertjes.

https://twitter.com/HuffPostUKPics/status/717982410596548608

Schattig

Hoewel het in andere landen wel zo is, is het in Japan niet gek om een egel als huisdier te hebben. ,,We willen mensen de charme van egels laten zien die op het eerste gezicht lastig in omgang lijken”, aldus Mizuki Murata die in het café werkt. ,,We willen van dat idee af door mensen ze aan te laten raken. Het schattigste moment is als de egels zich openstellen en hun gezichtje laten zien.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Oh my: Japan opent egeltjescafé
Sluiten