Redactie Metro
Redactie Metro Reizen 4 mrt 2016

Dit zijn de 10 origineelste koffiebars in de wereld

Soms heb je als koffieliefhebber meer nodig dan een vluchtig ‘on the go’ bakkie van een of andere keten. Het drinken van een goede bak koffie kan ook een hele beleving zijn. En er zijn koffiezaken waar ze echt helemaal los gaan om jou die extra belevenis te geven.

Van een geitencafé tot cappuccino drinken op het toilet. Pak een stoel, schuif aan en laat je verrassen door deze koffie-extravaganza. Dit zijn de 10 meest originele koffiebars in de wereld volgens Skyscanner.

Cereal Killer Café, Londen

Stel je eens voor dat ze je op bed blij maken met een flinke kom met je favoriete muesli inclusief stukjes chocolade. Lijkt bijna een droom, of niet? Niets is minder waar. Dit gebeurt dagelijks in het Cereal Killer Café in de Londense wijk Camden. Voor de verandering zijn in dit café de stoelen vervangen door bedden. Het idee erachter? Hier ga je terug naar je kindertijd, omringd door dekbedden met prints van je helden van toen terwijl je wordt getrakteerd op een ontbijtfeestje. Je kiest uit meer dan 120 soorten kleurrijke, zoete cereals en muesli’s.

Café Neko, Wenen

Ben jij zo iemand die op ieder los bierviltje of servet een kat tekent? Zit je tot ‘s avonds laat kattenfilmpjes op te sporen op Youtube waarmee je je kostelijk vermaakt? Dan is deze koffiebar in Wenen voor jou gemaakt. Neko is een gemoedelijke stek in het centrum van Wenen waar je in het gezelschap van vijf huiskatten vertoeft. Je mag met ze spelen en hun vachten aaien, als ze het tenminste toestaan. De katten hebben hun eigen speelplek, bedden en een krabpaal om hun nagels te scherpen. Op het menu, naast lekkere taarten en drankjes, staat ook de levensloop van de aaibare beestjes. Hoewel het idee van de kattencafés in Japan is geboren, was dit café pionier in Europa.

Café Sakuragaoka, Tokio

Als je denkt: ‘die kattencafés, die ken ik nu wel’ en je liever voor het wat grovere werk gaat, dan is deze koffiebar in Tokio een schot in de roos. Hier deel je de ruimte namelijk met twee geiten. Ze dragen de welluidende namen Sakura en Chocolat en geven deze koffiebar de sfeer van een stadse boerderijtuin. Normaal gesproken staan ze in hun kleine hok naast het terras, maar het personeel neemt ze ook dagelijks mee voor een ommetje in de buurt. Wil je ook aan de wandel met de geiten? Dat kan op maandagen en woensdagen, wel even reserveren. Zonder twijfel een van de origineelste koffiebars in de wereld om een mekkerend lekkere espresso of cappuccino te drinken.

Dreamy Camera Café, Seoel

Als je houdt van camera’s en fotograferen en een vintage liefhebber in hart en nieren bent, dan is dit een café dat je altijd al zocht. Misschien is het niet om de hoek, maar het is de reis meer dan waard. Het café bevindt zich in the middle of nowhere wat het surrealistische karakter van het café in de vorm van een gigantische camera alleen maar vergroot. Eenmaal binnen, wordt de magie van de koffiebar alleen nog maar versterkt. Met overal antieke camera’s, een enorme hoeveelheid foto’s aan de muur en een goede kop koffie in je hand, vind je hier een unieke plek om naar verhalen te luisteren en ze te vertellen.

Robo Café, Osaka, Japan

Hoe kan het ook anders. In het land van de technologie par excellence staat een van de origineelste koffiebars in de wereld. De bediening hier bestaat namelijk uit louter robots. Wellicht zijn ze niet heel spraakzaam en misschien ontbreekt de glimlach bij binnenkomst, hun werk doen ze vlekkeloos. Je kunt gewoon de bestelling zeggen, de robots noteren het netjes en brengen niet veel later het gewenste. Het idee is dat ook de koks over een paar jaar gerobotiseerd zijn.

The Attendant, Londen

Ken je ze: van die bars die eruitzien als een authentieke zwijnenstal? De tafels zijn plakkerig en het laagje dat in de wc’s ligt, daar lusten de honden geen brood van. De vergelijking met openbare urinoirs doemt op. Net als bij deze koffiebar. The Attendant is namelijk letterlijk een openbaar toilet, althans, dat was het. Deze bar is gevestigd in de oude mannen wc’s die al meer dan 100 jaar in de wijk Oxford Circus staan. Als wonderlijke eigenaardigheid heeft het café de wc’s bewaard, ze doen nu dienst als tafel. Ook de tegeltjes uit die goede oude tijd zijn er nog. Eet en drink zonder enige schroom want deze bar/urinoir glimt als een eikel en heeft een vintage feel die je in geen enkele andere trendy bar in de wereld vindt.

Rimsky-Korsakoffee House, Portland

Dit café bezorgt je kippenvel, in de duisterste zin van het woord. Voor de verandering deel je een kop koffie eens met doodskisten. De tafels gaan omhoog, draaien en trillen. En da’s niet zo maar. Er wordt gefluisterd dat het Victoriaanse huis waar het café in is gehuisvest, is betoverd. Het gezelschap bestaat dan ook uit spoken die door de ruimte zweven, misschien voel je af toe een koude rilling. Geen betere plek in deze aantrekkelijke stad om een cakeje te eten dan in deze creepy tent. De zoete lekkernijen zijn ‘to die for’.

Corner Perk Café, Bluffton, South-Carolina

Hier geen katten om te aaien en geen robots die het eten serveren. Niets in het bijzonders trekt op het eerste gezicht de aandacht. Het wordt pas interessant als je moet betalen. Wat wil het geval: je hoeft je eigen rekening niet betalen. Je betaalt altijd de rekening van je buurman of -vrouw. Dit curieuze feit ontstond toen een klant zo enthousiast was over de service dat ze 1000 dollar achterliet om de rekeningen voor de hele dag te betalen. In de loop der tijd groeide dit kleine gebaar uit tot traditie en nu doneren alle gasten hun geld zodat anderen op hun kosten eten en drinken. Als je meer bent van geven dan van nemen, dan is dit the place to be.

The Sweatshop, Parijs

Soms breekt het koud zweet je uit als je ziet wat je voor een kop koffie moet betalen in deze excentrieke, eclectische cafés. Iets bestellen in de Sweatshop laat je ook zweten, maar dan op een andere manier. Elke tafel is voorzien van een naaimachine en de eigenaren van het café laten je met veel plezier zien hoe deze te gebruiken. Als je een sok hebt die genaaid moet worden of als je wel een praatje kunt gebruiken terwijl je een dubbele steek opzet, dan is dit jouw café. Hoe dan ook het meest productieve café-uitje in je leven.

https://www.instagram.com/p/o_Ri7Xlfrs/

Wash and Coffee, München

‘Kleine wasjes, grote wasjes, stop ze in je wasmachine. Laat maar lekker draaien…’ Dit café maakt het je gemakkelijk. Hier kun je de was doen terwijl je met vrienden afspreekt voor een kop koffie met een goed stuk taart erbij. Het interieurdesign dat de wenkbrauwen doet fronsen lijkt in de verte zelfs een beetje op een spaceship. De ruimte is gevuld met heldere en rechte lijnen en heeft veel apparaten met knoppen om mee te spelen en je mee te vermaken. De was doen was niet eerder zo geestig!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 origineelste koffiebars in de wereld
Sluiten