Astrid Ottens
Astrid Ottens Reizen 25 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Architect ontwerpt droomhuis in de bossen

We dromen allemaal wel eens van een huis waar we nooit in zullen wonen. Een miljoenenvilla in een exotisch oord, een designerhuis met een privéstrand als achtertuin – you name it. Het ontwerp ‘A Tree in a House’ is misschien wel zo’n pareltje.

Dit droomhuis staat op de planning voor in de bossen van Kazachstan; de middle of nowhere is een understatement. Het huis is ontworpen door architect Aibek Almasov. In 2013 waren de plannen voor dit optrekje er al, maar toen trokken investeerders zich op het laatste moment terug. Inmiddels ziet het er naar uit dat het huis er toch gaat komen.

,,Ik heb respect voor de natuur, het voedt ons. Helaas vernietigen we het’’, aldus Almasov tegen Bored Panda. Om zijn bijzondere huis te beschermen, heeft hij in zijn ontwerp een glazen buis om het boomhuis heen gezet. Zo kan hij zowel buiten als binnen van de natuur genieten. Wij zijn benieuwd wanneer en of dit pareltje er komt.

Foto’s: amasow.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Architect ontwerpt droomhuis in de bossen
Sluiten