Gina Pesulima
Gina Pesulima Reizen 23 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Paleis in India is beste hotel ter wereld

Het Umaid Bhawan Paleis in India is volgens reizigers (gebruikers van Tripadvisor) dé beste plek ter wereld om de nacht door te brengen.

Het hotel in de woestijn gelegen stad Jodhpur (in het oosten van India), heeft de publieksprijs van de reissite gekregen. In 770 van de 839 recensies wordt het hotel beoordeeld als ‘excellent‘. Kanttekening: tien gasten gaven het oordeel ‘vreselijk’. Eén van hen rept over onvriendelijk personeel.

Een droom die uitkomt

Dit grote paleis van geel zandsteen is gebouwd tussen 1928 en 1943 en strekt zich uit over 26 hectare met tuinen. Het is wereldwijd één van de grootste privé-residenties. In het art deco-stijl gebouwde Umaid Bhawan Paleis (lees: schitterende architectuur en prachtige details) vinden gasten onder meer drie restaurants, een cocktailbar, meerdere binnen- en buitenzwembaden (inclusief spa), een yogastudio, fitnessruimte en tennisbanen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Een overnachting in één van de 64 kamers kost omgerekend een slordige 677 euro. Het kost wat, maar dan ben je wél een magische en fascinerende ervaring rijker. En heb je geslapen in het beste hotel ter wereld, zoals vele voorgangers beamen.

Wanneer gaan we?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Paleis in India is beste hotel ter wereld
Sluiten