Gina Pesulima
Gina Pesulima Reizen 21 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

7 x Slim reizen

Een cultureel weekendje Berlijn met vriendinnen, een kampeervakantie met het gezin in de Ardennen of een tour d’Azië met je wederhelft voor de boeg? Met deze gouden reistips komt het helemaal goed.

1. Go Glamping
Ofwel kamperen met luxe (in een lodgetent, luxe stacaravan of safaritent) én in een bijzondere sfeer. Wist je dat: ons Nederland uitermate geschikt is voor glamping? Ga heerlijk (met het gezin?) uitwaaien of luieren aan de Noordkust, genieten op een Waddeneiland of tot rust komen in de natuur op de Veluwe. De zon schijnt hier niet altijd dus als glampeerder zal je de luxe gaan waarderen.

2. Geniusflight.com
Een zoekmachine voor vliegtickets die mogelijke bestemmingen binnen het budget voor je selecteert. Handig voor zowel stedentrips als zonvakanties. Laat je dus verrassen!

3. Combineer een stedentrip met een verre bestemming
Ben jij een stadsmens? Maar geven manlief en koters de voorkeur aan een verre vakantie? Gooi het op een akkoordje: ga eerst naar een stad en vlieg dan door naar een ver (warm) oord. Veel vliegtuigmaatschappijen maken een stop-over in een vaste ‘hub’. Zo kun je voor een kleine meerprijs (ongeveer € 50 per persoon) het avontuur beginnen in Dubai, Bangkok, Moskou – noem het maar op. Lang leve compromissen sluiten.

4. Reizen als local heroes
Willen jij en je vriendinnen reizen als local heroes? Logeer dan in verschillende wijken, bezoek de hotspots die niet in de gidsen staan en spring op de fiets in plaats van in de metro te stappen als de rest. Of ga op roadtrip!

5. Booking.com
De redactie van Metro Lifestyle zweert bij Booking.com, want ze hebben een groot aanbod, zijn betrouwbaar en makkelijk in gebruik. Ook superhandig: na het boeken van de accommodatie kun je de meeste reserveringen nog tot 48 uur van tevoren kosteloos annuleren. Een hotel-stoelendans kan dus gewoon. En ook op de valreep.

6. Google Maps 
Is – naast je reisgezelschap – bij uitstek de kameraad (tool!) die je in de armen moet sluiten. Voordat je op reis gaat kun je de hotels, hotspots en hoogtepunten van de bestemming alvast in de kaart opslaan. En van de meeste landen kun je kaarten downloaden voor offline gebruik door te zoeken naar de locatie ‘okmaps‘. Zo heb je overal waar je gaat en staat alle plekken die wil zien bij de hand.

7. Budgettraveller.org
Een verzamelplek van mooie en betaalbare design hotels in Europa. Boeken!

Happy traveling!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.